İBB Esenler'deki kentsel dönüşüme engel oldu

İBB'nin CHP'li yönetimi Esenler'in AK Partili belediyesi tarafından yapılacak kentsel dönüşüme engel olmak için mahkemeye başvurdu.

Google Haberlere Abone ol
İBB Esenler'deki kentsel dönüşüme engel oldu

Elazığ depreminden sonra bütün dikkatlerin çevrildiği İstanbul'da kentsel dönüşüm ile ilgili neler yapıldığı ve yapılacağı konusunda yeni bir gelişme yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, en yükseği 6 kat olan, tamamen yatay mimari olarak yapımı devam eden ve Esenler'de imara kapalı alanda yaşayıp hiçbir şekilde evini dönüştüremeyecek vatandaşların hayatını kurtaracak kentsel dönüşüm projesini durdurmak için mahkemeye dava açtı.

Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, "Kentin en büyük problemi deprem demek çözüm değil. Çözüm yapı stoğunu yenilemek." dedi.

Başkan Göksu, "İBB, kentsel dönüşüm yapılacak, deprem riskini ortadan kaldırmak için planlanan bir şey için plan iptaline gidiyor. " sözleriyle İBB'ye tepki gösterdi.

Kentsel dönüşümün önünde çok ciddi engeller var diyen Göksu, bunlardan birinin de siyasi pragmatizm olduğunu açıkladı. Göksu, "Çocuklarımızın hayatı ve geleceği söz konusuyken siyasi pragmatizm toplumsal geleceğin önüne geçiyor" dedi ve İBB'nin bu hayati dönüşüme engel olduğunu belirtti.

Yorumlar