İBB 225 bin liraya alınabilecek dezenfektanı 1 milyon 110 bin liraya aldı

İBB'nin koronavirüs ile mücadele için ihaleye çıkmadan teklif usulüyle litresini 73 TL'den aldığı dezenfektanı Ümraniye Belediyesi litresi 15 TL'den aldı. İBB, Ümraniye Belediyesi'nin aldığı fiyata kıyasla 885 bin TL fazla ödeme yaptı.

Google Haberlere Abone ol
İBB'den çok tartışılacak dezenfektan ihalesi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin koronavirüs ile mücadele gerekçesiyle İzmirli bir firmaya teklif usulüyle verdiği sipariş tartışmalara neden oldu.

İddiaya göre piyasa değeri 225 bin lira olan dezenfektana tam 1 milyon 110 bin lira ödeme yapıldı. İBB'nin 885 bin lira fazladan ödeme yaptığı belirtiliyor.

AK Parti İBB Meclis Üyesi Yavuz Selim Tuncer, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin piyasada litresi 15 TL'ye alınabilen dezenfektan için 73 TL ödeme yaptığını söyledi.

Aynı zamanda ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı olan Tuncer, kendi belediyelerinde litresi 15 TL'den 4 bin litre dezenfektan temin ettiklerini; ancak İBB'nin litresi 73 TL'den 15 bin litre için teklif usulü ihaleye çıktığını söyledi.

İBB'nin 15 bin litre için 1 milyon 110 bin TL ödeme yaptığını belirten Tuncer, kendilerinin ise 4 bin litre için sadece 60 bin TL ödeme yaptıklarını belirterek aradaki farka dikkat çekti.

885 BİN TL FAZLADAN ÖDEME

İBB'nin piyasa değeri 15 TL olan dezenfektan almak yerine 74 TL'lik dezenfektan alarak 885 bin TL fazla ödeme yaptığı anlaşılıyor.

Tuncer İBB'nin İstanbul'da dezenfektan temin etmek yerine İzmir'in Bornova ilçesinde adrese teslim ihale yapmasına dikkat çekti.

ibb ihale
İBB tarafından ihale yapılmadan, teklif usulüyle İzmir'in Bornova ilçesinden bir firmaya verdiği ihale. Tuncer bu belgeyi de sosyal medya hesabından paylaştı.

 

80 TL'LİK KOLİYE 150 TL İSTEMİŞ, GERİ ADIM ATMIŞTI

Öte yandan İBB yine koronavirüs ile mücadele gerekçesiyle vatandaştan para toplamak için başlattığı kampanyayla da son günlerde gündeme gelmişti. Piyasa değeri 80 TL olan yardım kolisi için vatandaştan 150 TL isteyen İBB'nin yaptığı usulsüzlük ortaya çıkınca belediyenin CHP'li yönetimi geri atmak zorunda kalmıştı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, günler sonra yaptığı açıklamada, kolinin ederinin daha düşük olduğunu kabul ederek, eklemeler yapılacağını söylemişti.

ibb yardım kolisi
İBB'nin koronavirüs gerekçesiyle başlattığı kampanya için hazırladığı broşür. Broşürde yer alan gıda kolisinin piyasa fiyatı 80 TL. Ancak İBB halktan 150 TL bağış yapmasını istemişti. Tepkiler üzerine İmamoğlu, koliye eklemeler yapılacağını açıklamak zorunda kalmıştı. 

 

 

Kaynak: SonHaberler

Yorumlar