Husiler saldırılarda ısrar ediyor

Suudi Arabistan'ın Yemen Büyükelçisi, Husilerin, terör saldırılarında ısrar ettiğini söyledi. Büyükelçi Muhammed Al Cabir, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da ABD'nin Yemen Özel Temsilcisi Tim Linderking ile bir araya geldi

Google Haberlere Abone ol
Husiler saldırılarda ısrar ediyor

Suudi Arabistan'ın Yemen Büyükelçisi Muhammed Al Cabir, İran destekli Husilerin, Yemen limanlarına yönelik "terör saldırılarında" ısrar ettiğini belirtti.

Suudi Arabistanlı Büyükelçi Al Cabir, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da ABD'nin Yemen Özel Temsilcisi Tim Linderking ile bir araya geldiğini kaydetti.

Görüşmede, Husilerin BM'nin ateşkes önerisini reddetmesi ve inatlaşması meselesini ele aldıklarını ifade eden Al Cabir, Husileri, Yemen limanları, ekonomik ve sivil tesisler, enerji kaynakları ve uluslararası seferlere yönelik "terör saldırılarını" sürdürmekle suçladı.

Al Cabir, Linderking ile Suudi Arabistan ve ABD'nin, barışın desteklenmesi ve Yemen halkının sıkıntılarının giderilmesi için harcadığı çabaları ele aldıklarını vurguladı.

Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi Hans Grundberg'in, Yemen'de kapsamlı siyasi çözüme ulaşılması, ülkenin imarı sürecinin başlatılması için harcadığı çabaları ve ateşkesin uzatılması önerisini desteklediğini vurgulayan Al Cabir, ateşkesin uzatılmasının Yemen halkının hayatının iyileştirilmesine katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.

ABD'nin Yemen Özel Temsilcisi Linderking, başkent Riyad'da bugün Yemen Maliye Bakanı Salim bin Berik'le de bir araya gelmişti.

Linderking, Husilerin Yemen'deki limanlara yönelik saldırılarının, halkı en çok ihtiyaç duyulan kaynaklardan mahrum bıraktığını belirtmişti.

- Husilerin petrol limanlarına yönelik saldırıları

Yemen'deki İran destekli Husiler, ekim ayında Hadramevt ilinin idari merkezi Mukella kentinde bulunan Dabbe Petrol Limanı ile Şebve ilindeki En-Nuşeyme Petrol Limanı'nı, 9 Kasım'da da Kuna Limanı'nı hedef almıştı.

Husilerden yapılan açıklamada, "Dabbe Limanı'ndan ham petrol yağmalamaya çalışan bir gemiyi önlemek için küçük bir uyarı olarak saldırıyı gerçekleştirdik." ifadesi kullanılmıştı.

Saldırı, uluslararası düzeyde kınanırken Husilere gerilimi tırmandırmama ve bu tür saldırılara son verme çağrıları yapılmıştı.

Yorumlar