Hull City teknik direktörü kim olacak?

Hull City teknik direktörü adayları giderek çoğalıyor. Sergen Yalçın ile başlayan aday listesine en son Fatih Terim eklenmişti. Peki, Hull City teknik direktörü kim olacak.

Google Haberlere Abone ol
Hull City teknik direktörü kim olacak?

Hull City teknik direktörü kim olacağı konusu merakla araştırılıyor. Takımın yeni teknik direktörü adayları giderek çoğalıyor. Sergen Yalçın ile başlayan aday listesine en son Fatih Terim eklenmişti. Peki, Hull City teknik direktörü kim olacak. Bilindiği üzere en son Acun Ilıcalı, çeşitli konularda anlaşamadıkları Şota ile yolları ayırdıklarını açıklamıştı. Peki, Şota'nın yerine kim gelecek? İşte detaylar: 

Hull City'de teknik direktör Shota Arveladze'nin takımdan ayrılması sonrası yeni hocanın kim olacağı merakla bekleniyor. İngiliz medyası takım başına geçmesi muhtemel 4 ismi açıklarken Türk teknik adam dikkat çekti.

Acun Ilıcalı, geçtiğimiz günlerde İngiliz medyasına, yeni teknik direktör için açıklama yapmış ve, "Birçok aday ile temas halindeyiz ve kulüp için en uygun ismi belirlemeye çalışıyoruz. Güçlü bir takımımız olduğuna inanıyoruz ve oyunculardan en iyi verimi alabilecek hoca için arayıştayız." ifadelerini kullanmıştı.

Başarılı iş insanı ayrıca, "Tek isteğim oyunculara uygun bir hoca bulmak. Eğer teknik adamın düşüncesi oyuncuların karakterinden farklı olursa takım iyi oynayamaz. Bizim oyuncularımıza 'geride bekle ve savunma yap' derseniz bunu yapamazlar. "Medyada çok fazla isim çıktı. Bunların bazıları bana olan yakınları sebebiyle, bazıları da geçmişte yaptıkları işler dolayısıyla yazıldı. Bu tarz haberlerin çıkması normal ancak Wigan maçından önce yeni bir hoca getirmemiz imkansız. Wigan maçının sonrası bizim için doğru zaman olacaktır, pazar gününden önce yeni hocamızı açıklamak istiyoruz." şeklinde konuşmuştu.

Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu Hull City için 4 teknik direktörün ön plana çıktığı ve bu isimlerden birinin Sergen Yalçın olduğu öne sürüldü. İngiliz medyasında yer alan haberde, Şota Arveladze ile yollarını ayırmasının ardından yeni teknik direktör arayışlarına başlayan Hull City'nin kısa listesinde 4 isim olduğu aktarıldı.

SERGEN YALÇIN LİSTEDE

Hull City'de yeni direktörlük görevi için Carlos Carvalhal, Carlos Corberan ve Scott Parker ile birlikte Sergen Yalçın'ın da listede yer aldığı ifade edildi.

İNGİLTERE TECRÜBESİ YOK

Haberde, adı geçen 4 aday arasında tek İngiltere tecrübesi olmayan ismin Sergen Yalçın olduğu kaydedildi. 49 yaşındaki teknik adamın, futbolculuk ve menajerlik kariyerinin tümünü Türkiye'de geçirdiği belirtildi. Sergen Yalçın'ın adı kısa bir önce A Milli Takım ile de anıldı.

Ocak 2020'den, Aralık 2021'e kadar Beşiktaş'ı çalıştıran Sergen Yalçın, efsanesi olduğu siyah-beyazlılarda Süper Lig ve Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşadı.

HAYAL KIRIKLIĞINA NEDEN OLAN SEZON

Ancak 2021-22 sezonu siyah-beyazlı kulüp için hiç de iyi geçmedi. Yaz transfer döneminde Michy Batshuayi, Miralem Pjanic ve Alex Teixeira gibi yıldızları kadrosuna katan Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nde 6 maçta hiç puan alamadı, Spor Toto Süper Lig'de de hayal kırıklığı yarattı. Giresunspor karşısında alınan 4-0'lık mağlubiyetin ardından Sergen Yalçın yönetime istifasını sundu.

İSTİFASI KABUL EDİLDİ

9 Aralık 2021'de deneyimli teknik adamla yolların ayrıldığı duyuruldu. Kulüpten yapılan açıklamada "29 Ocak 2020 tarihinden bu güne Profesyonel Futbol Takımımızın teknik direktörlüğü görevini yapan, Sayın Sergen Yalçın ile karşılıklı anlaşarak yollarımızı ayırmış bulunuyoruz. Görev süresince Profesyonel Futbol Takımımızla Süper Lig ve Türkiye Kupası şampiyonlukları yaşayan hocamız Sergen Yalçın‘a çalışmalarından dolayı teşekkür eder, bundan sonraki hayatında başarılar dileriz" ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar