HUAWEI Türkiye’deki uyku ve stres sorunların araştırdı

HUAWEI Tüketici Elektroniği Grubu ve IPSOS bağımsız araştırma şirketinin Türkiye’de gerçekleştirdikleri araştırma, bireylerin uyku ve stres sorunlarını belirleyip bununla nasıl baş ettiklerini ortaya çıkarttı.

Google Haberlere Abone ol
HUAWEI uyku ve stres sorunların araştırdı

Gerçekleştirilen araştırma dahilinde, 18-45 yaş arasındaki çok geniş bir demografik kitle hedef olarak seçildi. Yapılan araştırmaya katılan kişilerin yüzde 22’si uyku sorunları yaşadığını belirtti. Yüzde 31’i ise bu sorunların son birkaç ayda artış sergilediğini belirtti.

Araştırmaya katılan kişilerin yüzde 77’si aynı zamanda orta veya yüksek derecede stres altında olduklarını belirttiler. Kişilerin kendi sağlık sorunları bu stres kaynağının yüzde 29’unu oluştururken, yakınlarının veya akrabalarının sağlıkları ise yüzde 21’ini oluşturdu.

Araştırma sonuçlarına göre, katılımcılar stres ile başa çıkmak için yüzde 94 oranında televizyonda bir film veya dizi seyretmeyi seçiyorlar. Yüzde 92 oranında kişi, gün içerisinde yalnızca kendilerine ait bir zaman dilimi yaratmaya çalışırken, yüzde 93 oranında kişi ise müzik dinlemenin iyi geldiğini savunuyor.

En çok şikayet edilen konuların başında, yüzde 53 oranında yorgunluk ve enerjisizlik gelirken, yüzde 44 oranında uyku bozuklukları bildiriliyor. Katılımcılara uykuyla ilgili spesifik olarak ne gibi sorunlar yaşadıkları sorulduğunda ise yüzde 71 oranında yorgun uyanma, yüzde 64 oranında gün içinde uykusuzluk sebebiyle yorgun olma ve bunlara rağmen yüzde 57 oranında uykuya dalma sorunları başı çekiyor. Az veya kalitesiz uykunun hayatlarını etkilemediğini iddia eden kişilerin oranı ise yalnızca yüzde 4.

Stres ve uyku ile başa çıkmak

Katılımcılara bu uyku sorunları ile başa çıkmak için ne yaptıkları sorulduğunda ise alınan yanıtlara göre yüzde 83 oranında, gün içinde kestirme ve şekerleme yapmaktan uzak durmaya çalıştıkları, yüzde 77 oranında ise uyumadan önce kahve / çay içmeyi kestikleri anlaşılıyor. Yüzde 63 oranında kişi ise, günlük yemek diyetlerinde daha sağlıklı alternatiflere yönelmeye çalıştıklarını belirtiyor.

Katılımcılara ayrıca mobil uygulama veya cihazların uyku veya stres durumlarında bir iyileşme sağlayıp sağlayamayacakları sorulduğunda, yüzde 50’si uyku kalitesinde, yüzde 58’i ise stres seviyelerinde olumlu etki beklediklerini bildiriyorlar. Katılımcıların yüzde 74’ü ise, uyku izleme, düzenleme veya destek alma amaçlı bir akıllı saat kullanmaya sıcak bakıyorlar.

HUAWEI Watch GT 2 Serisi

HUAWEI ürünlerini tüketicilerin gerçek ihtiyaçlarına göre şekillendirerek sunuyor. HUAWEI WATCH GT 2 Serisi, bu araştırmada da görülen akıllı saat beklentilerini karşılayan etkileyici pil ömrü ve spor özellikleriyle biliniyor. HUAWEI WATCH GT 2 Pro, HUAWEI WATCH GT 2 ve HUAWEI WATCH GT 2e, iki haftalık pil ömrüne sahip ve kullanıcıların pilin tükenmesinden endişe etmeden saatin özelliklerinden yararlanmasına olanak tanıyorlar.

HUAWEI WATCH GT 2 Pro, HUAWEI WATCH GT 2 ve HUAWEI WATCH GT 2e'nin her üçü de mükemmel sağlık ve fitness özellikleri sunuyor. Her üçü de 15 profesyonel egzersiz ile 100’den fazla özelleştirilmiş egzersiz modu, SpO2 (kan oksijen doygunluğu) seviyesi izleme, kalp atış hızı izleme, uyku izleme, anormal kalp atış hızı hatırlatıcıları, basınç seviyesi izleme ve döngü izleme haricinde 100 egzersiz modunu da destekliyor. Özellikler, kullanıcılara sağlıklı bir hayat yaşamalarını sağlayan lider bir spor ve yaşam tarzı deneyimi sunuyor.

HUAEWI WATCH GT 2 Pro, Siyah ve Küllü Kahve model seçenekleri ve Huawei Online Mağaza’ya özel kampanya seçenekleri ile 2.299 TL tavsiye edilen son kullanıcı fiyatıyla tüketiciler ile buluşuyor:

https://shop.huawei.com/tr/ product/huawei-watch-gt2-pro/

HUAEWI WATCH GT 2 akıllı saatin Siyah, Kahve Deri, Haki Deri ve Beyaz renk seçenekleri 1.399 TL, Pembe Altın renk seçeneği ise 1.499 TL tavsiye edilen tüketici fiyatıyla Huawei Online Mağaza’da satışa sunuluyor:

https://shop.huawei.com/tr/ product/huawei-watch-gt2

HUAEWI WATCH GT 2e, Grafit Siyahı, Kırmızı Lav ve Yeşil Nane renk seçnekleri ile 999 TL tavsiye edilen tüketici fiyatıyla Huawei Online Mağaza’da satışa sunuluyor:

https://shop.huawei.com/tr/ product/huawei-watch-gt-2e

HUAWEI WATCH GT 2 Serisi saatlerin her zaman en son güncellemeler ile en yeni özellikleri sunması için Huawei AppGallery üzerinden HUAWEI Sağlık uygulamasını indirebilirsiniz:

https://huaweimobileservices. com/appgallery/

Yorumlar