Hollanda'da yangın çıkan rafineri kapatıldı

ROTTERDAM (AA) - Hollanda'da, yangın sonucu büyük çapta maddi hasarın oluştuğu rafinerinin bir süreliğine kapatıldığı bildirildi. Shell sözcüsü Thijs van...

Google Haberlere Abone ol
Hollanda'da yangın çıkan rafineri kapatıldı

ROTTERDAM (AA) - Hollanda'da, yangın sonucu büyük çapta maddi hasarın oluştuğu rafinerinin bir süreliğine kapatıldığı bildirildi.

Shell sözcüsü Thijs van Velzen, yaptığı açıklamada, elektrik santralindeki kısa devre sonucunda meydana gelen patlamalardan sonra rafineride çıkan yangının söndürülmesine rağmen problemlerin henüz tamamen çözülemediğini belirtti.

Velzen, maddi hasar ve bazı problemlerin bulunduğu rafinerinin bir süreliğine kapatılması kararı alındığını duyurdu.

Rafinerinin ne zaman açılacağı konusunda bilgi vermeyen Velzen, yangında ölen ya da yaralanan olmadığını sadece büyük çapta maddi hasar bulunduğunu kaydetti.

Bölge yetkililerinin yaptığı açıklamada, yangın sonrasında etrafa yayılan kokunun zararlı olmadığı ancak solunum hastalığı olanların dikkat etmesi gerektiği bildirildi.

Rotterdam'ın güneyindeki Pernis kasabasında bulunan rafineride, dün gece patlama sonucu çıkan yangın sabah saatlerinde söndürülmüş, yangında ölen ya da yaralanan olmazken ve büyük çapta maddi hasar meydana gelmişti.

Petrol şirketi Shell'a ait rafineri, Avrupa'nın en büyük rafinerileri arasında sayılıyor.

Yorumlar