Hizmet-İş Sendikası Malatya Şubesi 7. Olağan Genel Kurulunu yaptı

Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Hizmet-İş Sendikası Malatya Şubesi 7. Olağan Genel Kurulunu yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Hizmet-İş Sendikası Malatya Şubesi 7. Olağan Genel Kurulunu yaptı

Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Hizmet-İş Sendikası Malatya Şubesi 7. Olağan Genel Kurulunu yaptı.

Malatya’da bir otelde gerçekleşen kongreye Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Aslan Arslan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı uğur Polat, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, sendika temsilciler, sivil toplum örgütleri ve üyeler katıldı. Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Aslan, programda yaptığı konuşmada Türkiye’nin en büyük ikinci konfederasyonu olduklarını, bu rakam ve sayıların kendileri için yeterli olmayacağını belirterek, "Yaklaşık 14 milyon sigortalının olduğu bir ülkede, Hak-İş 600 bin üye ile yoluna devam edemez. Bunun 6 milyon olması gerekiyor" diye konuştu.

En büyük sorunlarının taşeron meselesi olduğunu söyleyen Arslan "Biz taşeron mevzusunda da ilk günkü gibi aynı yerde duruyoruz. Hükümetimize açık net ifadelerimiz oldu. Maliye Bakanlığının daha önce yaptığı çalışmayla, geçtiğimiz günlerde yine medyada servis edilerek önümüze getirilen Özel Sözleşmeli Personel çözümünü asla kabul etmiyoruz" diye konuştu.

Arslan, "Biz iyi niyetliyiz. Biz üzüm yemek istiyoruz, derdimiz o. Bu taşeron gerçeğini en iyi bilenlerdeniz. Yaşananları, mali portesini, ülkenin ekonomisindeki karşılığını biliyoruz, taşeron sisteminin hangi sorunlarla muhatap olduğunun farkındayız. O zaman geliniz artık bu sistemi sürdüremiyorsak gelin öyle bir sistem ortaya koyalım ki sürdürülebilir olsun. Biz objektif bakıyoruz" şeklinde konuştu.

Türkiye’de iş kazaları hakkında da konuşan Arslan, bu hükümet döneminde iş kazalarıyla ilgili inanılmaz düzenlemelerin yapıldığına ilk defa iş sağlığı ve güvenliğiyle ilgili müstakil bir yasanın çıkarıldığını belirterek, "Gencecik çocuklarımızı biz ülkesine en çok hizmet edeceği çağda maalesef tabutla mezarlığa gönderiyoruz. Bu hakikaten Türkiye’nin bir beşeri sermayesini heba etmesi demektir. İş, insan kaybı arka arkaya sayın sayabildiğiniz kadar. İnsanlar bir avuç kömür uğruna canlarını feda etmek zorunda bırakılıyorsa ortada bir sorun var demektir. İnsanı, emeğini ıskalayan, öteleyen bir tutumla karşı karşıyayız. Demek ki yasal düzenleme yapmak yetmiyor. Nerede eksiğimiz var oturup tespit etmek gerekiyor. Maalesef dünyada ilk sıralardayız iş kazalarında. Bu ülke bu kadar çaresiz mi? Niçin biz iş, trafik kazalarında bu kadar kayıp veriyoruz. Bir zihniyet değişikliğine ihtiyaç olduğu açık. Sendikal dünyanın olduğu yerlerde iş kazalarının oranı yüzde 1’i geçmiyor. Bütün sorun sendikasız, toplu sözleşmesiz iş yerlerinden kaynaklanıyor."

Tek liste halinde gidilen seçimde Bünyamin Geleri yeniden Hizmet-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı oldu.

Yorumlar