Hız Testi, SpeedTest; İnternet hız testi nereden ve nasıl yapılır?

İnternet hız testi; günümüzde en çok aranan kelimeler arasında. İnternet çağı olan günümüzde, internet hızının yüksek olması en önemli öğelerinden biri haline geldi. Peki internet hız testi nasıl yapılır? En iyi hız testi performansı gösteren siteler hangileridir. Sizler için derledik.

Google Haberlere Abone ol
İnternet hız testi nereden ve nasıl yapılır?

İnternet hız testi; internet bağlantı hızı performansının nasıl olduğunu ölçmek için bir araçtır. İnternet hızı testi internete bağlanma hızınızı ölçer. Peki internet hız testi nasıl yapılır? Hız testi için performansı yüksek siteler hangileridir? İşte hız testi ile ilgili tüm detaylar;

İnternet hızı testi uygulamaları ve web siteleri, ISS'nizin size söz verdikleri hizmeti sağlayıp sağlamadığını kontrol etmenin en kullanışlı yoludur. İnternet hizmet sağlayıcıları çok yüksek performans vaad etmeyi severler ancak genelde söz verdikleri hizmetin çok uzağında kalırlar. İnternet hizmeti sağlayıcınızın gerçekten vaad ettikleri hizmeti verip vermediklerini test etmenin en iyi yolu internet hız testidir.

Sizler için derlediğimiz bu siteler İnternet hızı testi ne seviyede olduğunu ölçmenize yardımcı olacak.

İnternete bağlanma hızı günümüzün en büyük problemlerinden biridir. Verimli veri akışı , yüksek hız ve yüksek internet bağlantı performansı en ihtiyacımız olan unsurlardan biri. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) geçtiğimiz aylarda Adil Kullanım Kotası düzenlemesine gitti. 

Adil Kullanım Kotası'nı aşığ aşmadığınızı ve internet hızınızı nasıl öğrenebilirsiniz? İnternet hızı testi için şu an Türkiye'de en yaygın kullanılan site speedtest.net sitesidir. Speedtest dışında başka sitelerde hızınızı ölçmenizi sağlayacak hizmet veriyor. İşte o sitelerden bir kaçı;

İnternet hızı testi araçları

Speedof

TestMy.net

Speedtest

Fast(Netflix projesidir)

Android İçin Hız Testi

FCC Hız Testi

SpeedSmart Hız Testi :  İnternet hızınızı test etmeniz için kullanışlı bir HTML5 seçeneği sunan harika bir küçük uygulamadır. 

Speed Check & WiFi Finder : Cep telefonunuz için tasarlanmış dışarıda çok işinize yarayacak bir uygulamadır.  SpeedSpot'tan getirilen bu güzel tasarlanmış uygulama, gerçekten ihtiyacınız olan tüm temel bilgilere ulaşmanızı sağlayacaktır.

Internet Health Test : İnternet hızınızı en iyi ölçebileceğiniz e kullanımı kolay olan bir uygulamadır.

Xfinity Speed Test:İnternet hızınızı kontrol etmenize yardımcı olacak harika bir küçük araçtır.

Fast.com : Sahibi Netflix olan Fast.com , adından da anlaşıldığı üzere hızı test etmek için vardır. Hızlı bir şekilde yüklenen uygulama hızınızı analiz etmeye yardımcı oluyor.

Network Analyzer Uygulaması: iPhone'unuzun internet bağlantısını test etmenizi sağlar.

Kaynak: sonhaberler.com

Yorumlar