Hilal Keser neden tutuklandı?

Hilal Keser'in neden tutuklandığı soruları bu aralar başta FETÖ mensupları olmak üzere birçok kesim tarafından merakla soruluyor.

Google Haberlere Abone ol
Hilal Keser neden tutuklandı?

Hilal Keser neden tutuklandı, tutukluluk nedeni nedir, soruları merakla soruluyor. 

Keser, FETÖ üyeliği suçlamasıyla daha önce yargılanmıştı. Ancak gelen son dakika bilgisine göre bir kez daha tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Keser'in 2,5 aylık bir bebeğinin olması durumunu örgüt için propaganda malzemesi haline getiriyor. Peki, Hilal Keser neden tutuklandı?

HİLAL KESER NEDEN TUTUKLANDI?

Hilal Keser 2.5 aylık bebeğiyle birlikte tutuklandı. Tutanağa göre Keser 'itirafçılık' dayatmasını da 'ben suç işlemedim ki pişman olayım' diyerek reddetti.

Afyon’da kapatılan bir öğrenci yurdunda üç ay çalıştığı için FETÖ'ye üyelik suçlamasıyla 7 yıl 8 ay ceza verilen ve hakkında Afyon Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ikinci kez soruşturma başlatılan ev hanımı Hilal Keser, iki aylık bebeğiyle birlikte Denizli’de tutuklandı.

Hilal Keser’in 6 yaşında bir kızı daha olduğu öğrenildi.

Denizli T Tipi Cezaevine konulan Keser, daha önce cezaevinde birlikte kaldığı M.B. adlı kadına kitap kargosu içinde para göndermek, tutuklu ve hükümlü yakınları ile KHK’lılara yapılan para yardımını dağıtmakla ‘suç’lanıyor.

Savcılık ifadesinde hakkındaki suçlamaları reddeden Hilal Keser, “Ben kimseye kargo ile kitap ve kitap adı altında para yollamadım. S.E ve M.B isimli bayanlara elden borç para verdiğim gibi onlardan da yine elden borç para almıştım. Bu borç para alma verme işi sürekli değildi. İhtiyacım olduğunda onlardan borç para alırdım. Suçlamayı kabul etmiyorum. Benim kimseyle bağım yoktur. Ben kendi halinde ev hanımı bir kadınım.” dedi.

İfade tutanağına göre 2.5 aylık bebeği olan Hilal Keser’in sorgusuna, bebeğini emzirme ihtiyacı olduğu için geçici olarak ara verildi ve sorgu 10 dakika sonra tekrar başladı. Keser’e, eşinin cezaevinden bir arkadaşının getirdiği bin lirayı hangi amaçla verdiği ve kendisinin cezaevinden bir arkadaşının evlere temizliğe giden kızkardeşinin ‘örgütsel bağlantıları’ soruldu.

2016 yılında eşiyle birlikte Afyon’da gözaltına alınan ve bir yıl İzmir Ödemiş Cezaevinde kalan Hilal Keser’in, 7 yıl 8 ay hapis cezası verildikten sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı belirtildi.

Kapatılan örgüt okulunda tarih öğretmeni olarak çalıştığı için 7 yıl 6 ay hapis cezası verilen eşi Bilal Keser ise 56 ay cezaevinde yattı.

Özetlemek gerekirse; Hilal Keser, daha önce FETÖ üyeliğinden 7 yıl 6 ay hapis cezası aldı ancak şartlı olarak serbest bırakıldı. Keser'in serbest kaldığı dönemde yeniden örgüt mensuplarına yardım etmesi, örgütsel faaliyetlerini sürdürmesi nedeniyle tutuklandığı anlaşılıyor.

Yorumlar