Hıdır Adnan kimdir? Hıdır Adnan neden öldü?

Hıdır Adnan'ın kim ve nereli olduğu soruları merakla sorulurken, neden hayatını kaybettiği soruları da yine bu aralar en çok sorulan sorular arasında yer alıyor.

Google Haberlere Abone ol
Hıdır Adnan kimdir? Hıdır Adnan neden öldü?

Hıdır Adnan veya Hızır Adnan adıyla da bilinen Filistinli aktivist hayatını kaybetti. Ölüm haberi sonrasında Adnan'ın kim olduğu soruları da merakla sorulmaya başlandı. 

HIDIR ADNAN KİMDİR, NEDEN ÖLDÜ?

Hıdır Adnan, Filistin davasının sembol isimlerinden biriydi. 

Adnan, 1978 yılında Filistin'de dünyaya geldi.

2010 yılından bu yana İsrail işgal güçleri tarafından sık sık tutsak edilerek cezaevine atıldı. 

İslami Cihad hareketine mensup olduğu için bazıları tarafından örgütün lideri olarak da bilinirdi.

Hıdır Adnan kimdir? Hıdır Adnan neden öldü?
Hıdır Adnan kimdir? Hıdır Adnan neden öldü?

 

En son 2015 yılında, İsrail işgal yönetiminin keyfi gözaltı sürelerini 6 aya kadar uzatma kararını protesto için açlık grevine başlamıştı.

O dönemlerde yapılan baskılar sonuç vermiş ve açlık grevini sonlandırmıştı. 

Ancak daha sonra işgal yönetimi 45 yaşındaki Adnan'ı bir kez daha tutsak etmişti. En son 8 yıl önce tutsak edilen Adnan, 87 gün önce yeniden açlık grevine başlamıştı. 

Adnan'ın ölüm haberi ise eşinin kamuoyuna yaptığı son uyarıdan birkaç gün sonra geldi. Eşi, Adnan'ın durumunun artık çok kötüye gittiğini haber vermiş destek istemişti. 

HIDIR ADNAN'IN EŞİ UYARILARDA BULUNMUŞTU

Adnan'ın hanımı Rinde Musa, eşinin haksız bir şekilde maruz kaldığı esareti protesto amacıyla sürdürdüğü açlık grevinden dolayı sağlık durumunun gittikçe kötüleştiğini dile getirmişti. 

İslami Cihad Hareketi'nin ileri gelenlerinden olan Hızır (Hıdır) Adnan'ın hanımı Rinde Musa Filistin Enformasyon Merkezi'ne yaptığı açıklamada, işgal mahkemesinin Ofer Askeri Mahkemesi'nde düzenlenen son duruşmasında Hızır Adnan'ın şu an Remle Hastanesi'nde tutulduğu kısımda internet bağlantısının bulunmadığı gerekçesiyle onu ekrana çıkarmadıklarını ifade etmişti.

Hanımı, işgal yönetiminin iddiasını inandırıcı bulmadıklarını gerçekte internet bağlantısı olmadığı için değil eşinin sağlık durumunun çok kötü olması sebebiyle ekrandan o şekilde görülmesini istemediklerinden dolayı çıkarmadıklarını söylemişti.

Geçtiğimiz pazar günü gerçekleştirilen bir önceki duruşmada 4 kez bilinç kaybı yaşadığına dikkat çekmişti.

Yorumlar