HGS nasıl alınır, nereden, temin edilir, HGS etiketi yenileme ücreti ne kadar?

HGS nasıl alınır, nereden, temin edilir, HGS etiketi yenileme ücreti ne kadar? PTT üzerinden yapılan HGS işlemlerinden ücret alınıyor. Ancak bankalardan yapılan işlemlerde ise para alınmıyor. Bu nedenle HGS etiketini bankalardan almak daha mantıklı görünüyor.

Google Haberlere Abone ol
HGS nasıl alınır, nereden, temin edilir, yenileme?

HGS nasıl alınır, nereden, temin edilir, HGS etiketi yenileme ücreti ne kadar? Hızlı Geçiş Sistemi HGS nereden alınıyor, karşılığında ne kadar masraf ödeniyor, şeklindeki sorular sürücülerin kafalarını meşgul eden sorular arasında yer alıyor. HGS nasıl alınır, nereden, temin edilir, HGS etiketi yenileme ücreti ne kadar?

Eskiden Karayolları Genel Müdürlüğü veya bağlı ofislerden alınan HGS etiketleri daha sonra farklı yerlerden verilmeye başlandı. Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılan düzenlemeyle HGS için PTT ve bankalar yetkilendirildi. Bu nedenle HGS işlemlerini artık PTT veya hesabınız bulunan bankadan yapmanız mümkün.

PTT üzerinden yapılan HGS işlemlerinden ücret alınıyor. Ancak bankalardan yapılan işlemlerde ise para alınmıyor. Bu nedenle HGS etiketini bankalardan almak daha mantıklı görünüyor. HGS kartını yeni alanlar ya da yenilemek isteyenler için önerilen yöntem bankalara giderek yenilemeleri. Çünkü bankalardan alındığında ilgili hesabınıza otomatik olarak tanımlanmış oluyor. Böylece HGS'deki bakiyeniz düşük olduğu zaman bankadan otomatik olarak ödeme yapılıyor, böylece ceza yememiş oluyorsunuz.

Karayollarını kullanan araçlarda artık zorunlu hale gelen Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) etiketini yeni almak isteyenler ya da mevcut olanının yenilemek isteyenlerin kafalarında iki soru işareti var. Birincisi HGS nereden alınıyor, ikincisi HGS için ne kadar masraf ödemek gerekiyor, yani HGS ne kadar? Eskiden Karayolları Genel Müdürlüğü'ne bağlı daire ve ofislerden alınabilen HGS etiketleri artık PTT ve bankalar üzerinden rahatlıkla temin edilebiliyor. 

HGS etiketini yenilemek isteyenler en yakındaki PTT şubesine ya da hesaplarının olduğu herhangi bir bankaya giderek yenileme işlemlerini yapabilirler. 

HGS etiketini bankadan mı almalı yoksa PTT'den mi almalı şeklinde bir soru kafanızı meşgul ediyorsa onun için de bir cevabımız var. Şöyle ki, PTT'den yenileme yapıldığı zaman ekstradan ücret ödemek gerekiyor. Ancak bankadan alınması ya da yenilenmesi halinde ücret ödenmiyor.

HGS yenileme nasıl yapılıyor? HGS nereden alınıyor? HGS etiketi yenileme ücreti ne kadar?
HGS kullanmak zaman açısından size fayda sağlayabilir

Üstelik bankalardan alındığı takdirde ödeme konusunda da oluşacak muhtemel sorunların önüne geçilmiş oluyor. Çünkü, biz fark etmeden bazen HGS bakiyeleri tükenebiliyor. Bu nedenle geçişlerde cezalı duruma düşebiliyoruz.

Ancak içinde para bulunan bir banka hesabımız var ise ve HGS hesabımız da aynı bankadaysa bizim bir işlem yapmamıza gerek kalmıyor. Banka HGS bakiyesini kontrol altında tutuyor, boşaldığı zaman dolduruyor. 

HGS yenileme nasıl yapılıyor? HGS nereden alınıyor? HGS etiketi yenileme ücreti ne kadar?
HGS kullanan araçlar gişelerden durmadan geçiş yapabiliyor

 

HGS'ler PTT'den ve bankalardan temin edilebilir. PTT, HGS'yi ücretli verirken, bankalar mevduat sahibi ya da kredi kartı olanlara herhangi bir ücret talep etmeden veriyor.

1- Aracınızın üzerinde daha önceden bir HGS’nin tanımlı olup olmadığını öğrenmelisiniz. Bu konuda E-Devlet üzerinden araç plakanızı aratabilirsiniz.

2- Ayrıca TC kimlik numaranızı da oraya yazmanız gerekiyor.

3- HGS kartını Türkiye’de bulunan tüm PTT şubelerinden ve Kara yollarının otoban gişelerinin yanında bulunan şubelerinden rahatlıkla temin edebilirsiniz. HGS almak için PTT şubesine gittiğinizde bazı evrakların hazır bulunması gerekiyor.

4- Bunun için herhangi bir yere giderek başvuru yapmanıza gerek yok. Sürekli yanımızda taşıdığımız Kimliğimizin fotokopisi ve araç ruhsatınız ile birlikte PTT şubesine gitmelisiniz.

5- PTT şubesine gittiğinizde gişede bulunan çalışana HGS almak istediğinizi belirtmelisiniz. Sizden gerekli olan evrakları isteyecektir. Evraklarınızı verdikten sonra sizden kart alım ücreti olarak 5 TL tahsil edilecektir.


 

HGS

Yorumlar

isa gokoglu Akbank'ta yenileme yapılmıyor . Eskiyi iptal edip yeni bir hgs kartı veriyor bunun için 70 TL istiyor. Ayrıca eski bakiye dikkate almıyorlar yeniden bir bakiye yüklenmesi yapılması gerekiyormuş. daha sonra eski bakiye hesaba aktarılacakmış.