Heyelan yaşanan mahallede yaralar sarılıyor

- Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kumluca'da 2 hafta önce heyelan yaşanan bölgeye 6 konteyner ev gönderildi

Google Haberlere Abone ol
Heyelan yaşanan mahallede yaralar sarılıyor

ANTALYA (AA) - Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı Büyükalan Mahallesi'nde 2 hafta önce meydana gelen heyelanda evleri zarar gören vatandaşlara, Büyükşehir Belediyesi tarafından 6 konteyner ev gönderildi.

Mahallede 14 Mart'tan bu yana heyelanların yaşandığı bölgede yaralar sarılmaya çalışılıyor.

Mahallenin üst kısmında bulunan ve heyelana neden olduğu ileri sürülen yeşil gölde Büyükşehir Belediyesi ekiplerince su boşaltma çalışması yapıldı. Heyelanda evleri zarar gören vatandaşlar için, güvenli bir bölgeye yerleştirilmek üzere Büyükşehir Belediyesi tarafından 6 konteyner ev tahsis edildi.

Büyükşehir Belediyesi Kumluca Koordinatörü Yusuf Evran, yaptığı açıklamada, bölgede heyelanın ilk günlerdeki gibi olmasa da devam ettiğini söyledi.

Heyelanda evleri zarar gören vatandaşlar için gönderilen 6 konteynerin güvenli bölgelere yerleştirildiğini ifade eden Evran, zarar gören evlerde oturan vatandaşlar için Büyükşehir Belediyesi ve Kaymakamlık olarak gerekli yardımların yapıldığını belirtti.

Yusuf Evran, vatandaşların diğer ihtiyaçlarının da karşılanmaya devam edildiğini belirterek, "Bundan sonraki süreçte zeminin oturmasını bekleyeceğiz ve heyelanın verdiği zararları ortadan kaldırmak için çalışacağız." dedi.

Kumluca'ya bağlı Büyükalan Mahallesi'nde 14 Mart'tan itibaren yaşanan toprak kaymalarında 5 ev ile 2 ahır yıkılmış, 13 ev de tedbir amaçlı boşaltılmıştı.

Yorumlar