HES Kodu Almanya'dan nasıl alınır?

HES Kodu Almanya'dan nasıl alınır veya Avrupa ülkelerinde Hollanda, Belçika, İngiltere, Fransa gibi ülkelerdeki Türk vatandaşları ya da bu ülkelerden Türkiye'ye gelmek isteyenler nasıl HES Kodu alacaklar? işte detaylı bilgiler:

Google Haberlere Abone ol
HES Kodu Almanya'dan nasıl alınır?

HES Kodu Almanya'dan nasıl alınır veya Almanya, Hollanda, Belçika, İngiltere, Avusturya gibi Avrupa ülkelerinden HES kodu nasıl alınır, Türkiye'ye yolculuk yapmak isteyenler HES Kodu veya izin belgesi, ülkeye giriş formu nasıl, nereden temin edeceklerdir? İşte Almanya'dan hes kodu nasıl alınır sorusunun cevabı: 

HES Kodu Almanya'dan nasıl alınır?
HES Kodu Almanya'dan nasıl alınır?

 

Başta Almanya olmak üzere Avrupa'da yaşayan Türkler veya Türkiye'ye seyahat etmek isteyen yabancılar için gerekli olan şartlar Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı tarafından aylar öncesinden belirlenmiş durumda. 

Türkiye'ye gelmek isteyenlerin uymaları gereken kurallar, taşımaları gereken şartları, yerine getirmeleri gereken şartlar ve benzeri bütün işlemler önceden belirlenmiş durumdadır. 

Şöyle ki; Yurt dışından Türkiye'ye uçuş gerçekleştireceğim, HES Koduna ihtiyacım var diyenlerden biri de sizseniz şu prosedürü izlemeniz gerekiyor. 

Türkiye’ye seyahat edecek tüm yolcuların seyahatten önceki son 72 saatte alınmış negatif PCR test sonucu ile birlikte https://register.health.gov.tr adresinden Türkiye'ye Giriş Formu'nu doldurmaları gerekmektedir.

Doldurulan bilgilerle otomatik olarak kişiye özel HES kodu oluşturulacaktır. 

Türkiye'ye Giriş Formu kontrolü, Türkiye uçuşu öncesi check-in sırasında ibraz edilmelidir.

Formu doldurmama veya yanıltıcı beyanda bulunma durumunda adli ve idari yaptırım uygulanabilir ve Türkiye’ye girmenize izin verilmeyebilir. (Türk uyruklu değilseniz veya Türkiye’de oturum izniniz bulunmuyorsa) Türkiye’den dış hat transit devamı olan yolculardan online form istenmeyecektir.

Türkiye Giriş Formu Nasıl ve nereden alınıyor diyorsanız, bağlantıyı, mavi yazılı olan bağlantıyı tıklayın. 


 

Yorumlar