Herkes bunu konuşuyor, Google depremi nasıl bildi?

Google'ın depremi önceden bildiği ve kullanıcılarına uyarı gönderdiği yönündeki paylaşımlar rekor kırıyor. Birçok kişinin cep telefonuna depremden saniyeler önce uyarı geldi. Uyarıyı gönderen ise Google oldu. Google Android cihaz kullanıcılarına giden mesaj şaşırttı. Peki, Google deprem uyarı nasıl?

Google Haberlere Abone ol
Herkes bunu konuşuyor, Google depremi nasıl bildi?

Google depremi önceden bildi, bütün Android kullanıcılarına aynı anda mesaj göndererek uyarıda bulundu. İddianın sahibi Android cihaz kullanan Google kullanıcıları oldu. Peki, Google deprem uyarı sistemi nasıl kullanılıyor? Gerçekten de Google depremi önceden biliyor mu?

Son olarak geçtiğimiz aylarda Türkiye’deki akıllı telefon kullanıcıları için de kullanıma sunulan Google’ın Deprem Uyarı Sistemi, 23 Kasım Çarşamba günü 04.08’de merkez üssü Düzce Gölyaka olan 5.9 büyüklüğündeki depremden saniyeler önce telefonlara uyarı göndermişti. Google'ın Android akıllı telefonlarda sunduğu bu özellik ülkemizde ilk defa Düzce depremiyle gündem olmuş ve pek çok kullanıcı deprem uyarı sistemini nasıl aktif edeceklerini merak etmişti.

Ve gelinen noktada ise 25 Ocak Çarşamba günü saat 15.50 sularında Muğla'nın Seydikemer ilçesinde gerçekleşen 5,4 büyüklüğündeki depremden hemen önce de Android telefonlara bir bildirim geldi. Google, depremden sadece 1-2 dakika önce hayat kurtaran özelliğini devreye soktu ve telefonlara deprem riski olacağına dair bir bildirim gönderdi.

GOOGLE DEPREM UYARI SİSTEMİ NASIL KULLANILIYOR?

Deprem Uyarı Sistemi ABD merkezli teknoloji devi Google’ın Android işletim sistemiyle çalışan telefonlarda kullanılıyor ve ücretsiz olarak tüm kullanıcılara sunuluyor. Android Deprem Uyarı Sistemi, akıllı telefonlarda bulunan ivmeölçerleri kullanarak sarsıntıyı algılıyor ve etkilenen bölgedeki Android kullanıcılarına uyarı gönderiyor. Peki, Android Deprem Uyarı Sistemi nasıl aktif edilir? Google deprem uyarısı nasıl kullanılır?

Android Deprem Uyarı Sistemi, 3 milyardan fazla Android cihaz kullanıcısı tarafından ücretsiz olarak kullanılabilmekte. Ancak bu uyarı bildirimlerini telefonunuzda açmanız gerekiyor. Ayrıca Android’in deprem uyarıları yalnızca Wi-Fi, kablosuz internet bağlantısı ya da veri bağlantısı açıksa gönderiliyor.

Yorumlar