Hercai ne demek? Hercai kelimesinin anlamı nedir?

Hercai ne demek, hercai kelimesinin anlamı nedir? ATV'de yayınlanan aynı isimli dizi ile birlikte Hercai kelimesinin anlamı da merak konusu oldu. Miran ile Reyyan isimli iki karakterin intikamdan doğan aşklarının konu alındığı dizi televizyon ekranlarının en fazla izlenen yapımlarından biri oldu.

Google Haberlere Abone ol
Hercai ne demek, kelime anlamı nedir?

Hercai ne demek? Hercai kelimesinin anlamı nedir, ne anlama geliyor. Türk Dil Kurumu'nda Hercai kelimesi var mı? Hercai kelimesinin temsil ettiği anlam nedir, hercai kelimesi hangi dildendir? Kelimenin kökeni nereye dayanıyor.

ATV'de her Cuma akşamı yayınlanan Hercai isimli diziden sonra kelimenin anlamı iyice merak edilir oldu. İnsanlar Hercai kelimesinin ne anlama geldiğini merak eder oldu. Peki, Hercai ne demek?

HERCAİ NE DEMEK?

Hercai kelimesi Farsça kökenli bir kelimedir.

Vefasız kişi anlamında kullanılır.

Kelime aslında bir Hercai Menekşe isimli bir de çiçeğin ismidir.

Hercai kelimesinin anlamı ise "Verdiği sözde durmayan, hemen karar değiştiren" anlamına gelir. 

Zaten Hercai kelimesi de Hercai Menekşe çiçeğinin dışında bu özellikleri taşıyan insanları tarif etmek için kullanılır.

HERCAİ KELİMESİNİN HİKAYESİ

Hercai'nin baharda açan çok güzel renkli bir çiçek olduğu ve onu çok seven sevgilisinin diğer çiçeklerden onu kıskandığı için hiçbir çiçeğin açmadığı kış mevsiminde gözlerden uzak bir vakitte birlikte açmak istediğini söyler ve birbirlerine söz verirler. Kış gelir ve kardelen çiçeği karların arasından çıkar ve gözleri sevgilisini aramaya başlar ancak bir türlü sevgilisini göremez çaresiz boynunu büker. Verdiği sözü tutmayan sevgilisi Hercai çiçeği yüzünden sözünde durmayan vefasız sevgililer için bu kelime kullanılmaya başlamıştır. 

Hercai ne demek, anlamı nedir, hercai kelimesinin anlamı

Hercai kelimesi son dönemlerde Atv kanalında yayınlanan aynı adlı dizi ile yeniden gündemde. Dizideki Reyyan karakteri, Miran karakterini sık sık Hercai çiçeğine benzetir.

HERCAİ DİZİSİ İLE İLGİSİ NEDİR?

Herca isimi dizi ise birbirini seven iki gencin imkansız aşkını anlatıyor. Dizide, düşman iki ailenin çocukları olan Miran ile Reyyan, başta bir intikam planı kapsamında karşılaşır, tanışırlar. Ancak, daha sonra ikilinin birbirlerine aşık olmaları her şeyi değiştirir. Bu aşk başlarda her ikisinin ailesi tarafından hoş karşılanmaz. Ancak ikili herkese rağmen kavuşmaya çalışır. Ancak bu kavuşma hiç de kolay olmayacaktır. Özellikle Miran'ın başlarda Reyyan'a önce söz vermesi, ona aşık olduğunu söylemesi ve ardından onu intikam için kullandığını itiraf etmesi "Hercai" kelimesinin anlamını bulmasına vesile oluyor.

Yorumlar

Meral Hercai super yaaaaa ask ve mavi iyi final oldu