Her gün aynı saatte yaşanan internet kesintisinin sebebi eski bir televizyon çıktı

Galler'de aylarca günün belli saatlerinde yaşanan internet kesintisinin sebebi eski bir televizyon çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Aylarca süren internet kesintisinin nedeni bulundu

Galler'deki bir köyde 18 aydır her sabah aynı saatte yaşanan internet kesintisinin kaynağı nihayet bulundu. Altyapı kablolarının değiştirilmesine rağmen devam eden kesintinin, ikinci el bir eski bir televizyondan kaynaklandığı belirlendi.

Galler’deki bir köyde 18 aydır her sabah saat 07:00’de yaşanan ve altyapı değişikliğinin bile düzeltemediği internet kesintisinin sırrı nihayet çözüldü. Kesintinin, ikinci el bir eski bir televizyondan kaynaklandığı tespit edildi.

Buna göre eski televizyon, elektronik cihazları engelleyebilen yüksek seviyeli atımlı frekans (SHINE) yaydığı için internet kesintisine yol açıyordu. Sahibinin her sabah aynı saatte televizyonu açması nedeniyle de bütün köyde internet çalışamaz hale geliyordu.

İnternet altyapısını yöneten Openreach’e bağlı mühendisler, Aberhosan köyündeki kesintinin sebebini bulmak için 18 aydır çalışıyordu. Köydeki kablo altyapısının değiştirilmesi de sorunu çözmezken son olarak özel bir cihazla kaynak tespit edildi. Böyle bir soruna yol açtığı için şaşırdığını söyleyen köylü, televizyonu kullanmama sözü verdi. (DIŞ HABERLER)

Yorumlar