Hepsiburada kimin, sahibi kimdir, nerelidir?

Hepsiburada kimin? Hepsiburada'nın sahibi kimdir, nerelidir, en iş yapıyor soruları son dönemlerde cevabı merak edilen sorular oldu. Türkiye'nin hatta dünyanın önde gelen alışveriş siteleri arasında yer alan Hepsiburada son olarak Nasdaq'a da açılınca ününe ün katmış oldu.

Google Haberlere Abone ol
Hepsiburada kimin, sahibi kimdir, nerelidir?

Hepsiburada kimin, sahibi kimdir, nerelidir? Soruları özellikle de şirketin ABD açılımından sonra merakla cevabını arayan sorular oldu. Hepsiburada, New York'ta Nasdaq borsasında indexlenmeye başladı. Şirketin bu kararı sonrasında ünü de ekonomik değeri de daha çok arttı. Hal böyle olunca vatandaşlar da merak ediyor: Hepsiburada kimin, sahibi kimdir?

Online ticaret denildiğinde Türkiye'de akla gelen en büyük platformlardan biri olan Hepsiburada.com, son yıllarda müşteri memnuniyeti, hız ve kaliteyi ön plana çıkararak hızla büyüyen yerli nadir şirketlerden biridir. Yaptığı  yatırımlarla yabancı yatırımcılarla rekabet edebilen bir kuruluştur. Aynı zamanda uluslararası alanda borsalara açılarak da kendi alanında bir yeniliğe de imza atan ilk yerli markalar arasında bulunuyor.

Hepsiburada kimin Hepsiburada'nın sahibi kimdir, nerelidir
Hepsiburada kimin Hepsiburada'nın sahibi kimdir, nerelidir

 

Türkiye'nin en büyük internet alışveriş sitelerinden biri olan Hepsiburada'nın yerli mi yabancı mı olduğu merak ediliyor. Bilindiği gibi Türkiye'de yerli ve yabancı çok sayıda e-ticaret sitesi bulunuyor. Hepsiburada kimin, sahibi kimdir?

Hepsiburada hakkında, sitenin resmi sayfasında şu ifadeler kullanılıyor: Türkiye ve bölgesinin lider e-ticaret platformu Hepsiburada olarak, 40’a yakın kategoride, 30 milyonu aşkın ürün çeşidini müşterilerimizle buluşturuyoruz. Silikon Vadisi ile Kapalı Çarşı kültürünü birleştiren, veri ile tecrübeyi harmanlayan ekibimizle aylık 200 milyonun üzerinde ziyaretin ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak için çalışmaya devam ediyoruz.

Hepsiburada kimin Hepsiburada'nın sahibi kimdir, nerelidir
Hepsiburada şirketinin operasyon merkezlerinden biri

 

Türkiye’nin Hepsiburada'sı olarak, irili ufaklı on binlerce işletmeyi bir araya getiren pazaryeri modelimizle, Türkiye ve bölgenin en büyüğü olma özelliğini taşıyan Akıllı Operasyon Merkezimizle, sektörün çıtasını yükselten teknolojik çalışmaları yürüttüğümüz Ar-Ge merkezimizle online alışveriş sektörünün gelişimine liderlik ediyoruz. Müşteri deneyimini merkeze alan bir felsefeyle, alanında lider kuruluşlarla birlikte yeni proje, yatırım ve iş birliklerine imza atıyoruz. Kurucumuz ve Yönetim Kurulu Başkanımız Hanzade Doğan Boyner’in Hepsiburada’nın genlerine işlediği inovasyon ve girişimcilik ruhuyla Türkiye’de dijital dönüşüme öncülük ediyor, tüm paydaşlarımızla birlikte büyümeyi sürdürüyoruz. 

Taşımacılık sektörüne yenilikçi bakış açısı kazandıran Hepsijet, dijital ödeme çözümleri sunan HepsiPay,  günlük haftalık ve aylık süpermarket ihtiyaçlarını istedikleri zaman diliminde tüketicilerin ayağına getiren Hepsiexpress, markalara hizmet sağlayan reklam platformumuz HepsiAd, e-ihracat ile işletmelere birer dünya oyuncusu olma fırsatı sunduğumuz ve Türk ürünlerini dünyaya açan Hepsiglobal gibi farklı birçok servis ile müşterilerimiz başta olmak üzere tüm paydaşlarımıza fayda sağlayan dev bir ekosistemi hep birlikte inşa ediyoruz.

Hepsiburada kimin Hepsiburada'nın sahibi kimdir, nerelidir
Hepsiburada son olarak ABD borsalarına da açılarak önemli bir hamle yapmış oldu.

 

Bir teknoloji şirketi olarak; teknolojinin yıkıcı değil, yapıcı gücüne odaklanıyor, yürüttüğümüz sosyal sorumluluk projeleriyle de toplumsal gelişime, girişimciliğe ve inovasyona katkıda bulunuyoruz. Bu anlamda Mayıs 2017’de başlattığımız ve kadınların ekonomiye katılımını destekleyen Girişimci Kadınlara Teknoloji Gücü programıyla kadınlara ek hiçbir yatırım yapmadan e-ticarette kendi işlerini kurma ve büyütme fırsatı sunuyoruz

Hepsiburada “Hepsiglobal” e-ihracat atılımıyla da platformdaki işletmeleri, markaları ve kaliteli Türk ürünlerini dünya pazarlarıyla ve milyonlaca yeni müşteri ile buluşturuyor.

1998 yılında ilk tohumları atılan ve 2001 yılından itibaren Hepsiburada markasıyla Türkiye'nin Hepsiburada'sı olarak başladığımız bu yolculukta bugün Türkiye ve bölgesinin en büyük e-ticaret platformu konumunda olmaktan gurur duyuyoruz. Hindistan’ın batısıyla Almanya’nın doğusu arasında kalan geniş coğrafyanın en büyük teknoloji şirketi olma hedefiyle, İstanbul’dan 4 saat uçak mesafesinde yer alan 1 milyar müşteriye hitap edecek dev bir ekosistem olma yolculuğunda yatırım ve çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyor, uzun yıllara yayılan bu yolculuğumuzda bize destek veren ve güvenen milyonlarca müşterimize şükranlarımızı sunuyoruz

Hepsiburada Türkiye'nin en büyük medya kuruluşlarının sahibiyken bir anda hepsini elinden çıkararak farklı alanlarda faaliyetlerini sürdüren kamuoyu tarafından yakından bilinen bir holdingdir. O holding Doğan Holding'dir.

Türkiye'nin en büyük alış veriş sitelerinden biri olan hepsiburada e-ticaret sitesi 1998 yılından bu yanan faaliyet yürütmektedir. Her şey ayağına gelsin sloganıyla 1998 yılında kurulan online alışveriş portalı 2011, 2012 ve 2013 yıllarında Türkiye’nin en sevilen markası seçilmiştir. İnternet üzerinden hizmet veren  ve 14.000 metrekare alanda deposu bulunan yaklaşık 1700 çalışanla hizmet veren bir e-ticaret devi olan hepsiburada 5000 tedarikçi ile çalışmaktadır.

2013 yılında Yılın E-ticaret Sitesi seçilen hepsiburada bir çok alanda ürün satışı yapmaktadır. Özel indirimlerin yanı sıra Efsane Cuma ve Şahane Cuma gibi indirim günleri yapan site adından sıkça söz ettirmektedir.

SANALDAN GERÇEĞİ MAĞAZA AÇAN İLK KURULUŞ

Raflardan aldığınız her ürün otomatik olarak sepetinizde beliriyor. Mağazadan çıkış yaptığınızda ise uygulamadaki kayıtlı kredi kartından otomatik ödeme alınıyor. 

Hepsiburada, "Hepsiburada Smart by MIMEX" ile ilk akıllı ve kasasız mağazasını açtı. Şu anda bir pilot proje olan Hepsiburada smart by MIMEX, 2020 sonunda AB komisyonun verdiği 2.2 milyon euro teşvik ve 5 iş ortağı ile hayata geçti. İş ortakları arasında Spindox, Foundizione Bruno Kessler, Cefla ve Metrica 6 yer alıyor.

Akıllı mağazanın girişinde Hepsiburada Smart by MIMEX uygulamasını indirmek için QR kod'u okutmanız gerekiyor. Ardından uygulamaya kayıt olarak girişte yer alan QR kodu tarattığınızda mağaza kapısı otomatik olarak açılıyor. 

Mağazaya giriş yaptığınızda, raflardan istediğiniz ürünü alıp ilerleyebiliyorsunuz. Raflardan aldığınız her ürün otomatik olarak sepetinizde beliriyor. Eğer bir ürünü almaktan vazgeçip rafa geri koyarsanız, ürün,  sepetinizden otomatik olarak siliniyor. Mağazadan çıkış yaptığınızda ise otomatik ve eş zamanlı olarak uygulamadaki kayıtlı kredi kartından ödeme alınıyor. 

Mağazada sizi takip eden 4 kamera bulunuyor. Buna ek olarak raflarda ağırlık sensörü bulunuyor. Hepsiburada smart by MIMEX, ağırlık sensörü ve görüntü işleme teknolojisinden faydalanıyor. 

Pilot mağaza, pandemi dönemindeki önlemler dikkate alınarak aynı anda 3 kişinin alışveriş yapabileceği şekilde tasarlandı. Bu bağlamda her 3 kişi de aldığı ürünleri ayrı bir şekilde ödeyebiliyor. İleride mağazada alışveriş yapan kişi sayısının 5'e çıkarılması planlanıyor.

İstanbul Mecidiyeköy Trump AVM içerisinde yer alan mağaza müşterilerin kullanımına 1 Ocak 2023 itibariyle sunulacak. Ayrıca İspanya'daki bir üniversitede mobil akıllı mağaza açılması gelecek planları arasında yer alıyor. İlerleyen dönemde mağazanın Hepsiburada ile entegrasyonu tamamlanarak ödeme sistemine çeşitlilik kazandırılacak. 

Hepsiburada smart by MIMEX, Amazon Go'da tercih edilen RFID teknolojisinin aksine ağırlık sensörü ve görüntü işleme teknolojisiyle ürünlerin değil, tüketicilerin merkeze alındığı bir yapıyla karşımıza çıkıyor.

Son olarak görüntü işleme teknolojisinin herhangi bir görüntü işleme eyleminde bulunmadığını belirtelim. Mağazadaki kameralar sizi tanımlamak için görüntünüze bir renk ataması yapıyor. Alışveriş boyunca yalnızca bir QR kod olarak hareket ettiğinizi söyleyebiliriz. 

Hepsiburada yetkililerinin aktardığına göre, Amazon Go'nun RFID teknolojisine sahip dükkanları 2.5 milyon dolar yatırım ile hayata geçerken, bir Hepsiburada smart by MIMEX mağazası 170 bin euro gibi bir yatırımla kurulabiliyor. Hepsiburada CTO'su Alexey Shevenkov, Hepsiburada smart by MIMEX'in kuruluş hikayesini, diğer akıllı mağazalardan farkını ve gelecek planlarını anlattı. 

MÜŞTERİLERİNE PARA KAZANDIRAN ŞİRKET

Hepsiburada LinkGelir ile müşterilerine para kazandıyor. Hepsiburada, hem bireysel hem de aile ekonomisi için müşterilerine önemli bir gelir elde etme fırsatı yaratacak Link Gelir programını duyurdu. Bu program ile kendi listelerini hazırlayıp çevresiyle paylaşanlar, bu listelerden alışveriş yapıldıkça 5 bin liraya kadar ‘Hepsipapel’ kazanabilecek.

Uygulamadan faydalanmak için kullanıcıların favori ürünleriyle listeler oluşturması ve bu listeleri sevdikleriyle paylaşması gerekiyor. Kullanıcılar, bu listelerden yapılan alışverişlerden ürün fiyatının yüzde 10’u kadar Hepsipapel kazanıyor. Ürünlerden ne kadar oranda kazanç sağlayacağını, seçtiği ürünleri listelerine ekledikten sonra satış fiyatının hemen altında bilgi olarak görebilen kullanıcılar, ayda 5000 TL’ye kadar ek kazanç yaratabiliyor.

Hepsiburada müşterileri, beğendiği ve sevdiği ürünlerden oluşan listelerini sosyal mecralarında veya WhatsApp gibi mesaj uygulamalarını kullanarak kendi çevresiyle paylaşabiliyor. 


 

Yorumlar

ahmet Hepsiburada bozuk ayplı ürünü satıp, paramı iade etmiyor. 3.400 tl telefon için verdiğim para çöpe gitti. Şikayetciyim.
kevser Aman aman sakın alışveriş yapmayın.
fıgen ayıplı cizik oyun konsolunu sıfır diye gonderen firma.ıade ettik paramızı vermiyor.yok incelenecekmıs falan. 6 gundur inceleyecek.cocuguma hediye aldım.ayıplı urunu sıfır diye satmak para kazanmak ıcın ayıptır ya
uyuz olan site kulanıcısı veli Allah kahretsin, paramızı çalıştıran site ama 22 gundur kargolamayan site...bir daha asla..katiyen
Yusuf 20 gün geçti sipariş verdiğim telefon ürünü hala gelmedi.