Hedef Holding fintech şirketlerine yatırıma devam

- Hedef Holding Yönetim Kurulu Başkanı Namık Kemal Gökalp: - "Fintech alanında 7 şirket ile öncü yatırımcılardan biriyiz. "

Google Haberlere Abone ol
Hedef Holding fintech şirketlerine yatırıma devam

 Hedef Holding Yönetim Kurulu Başkanı Namık Kemal Gökalp, fintech alanında 7 şirket ile öncü yatırımcılardan biri olduklarını belirterek, "Bunların hemen hepsi yatırımcıların karar alma mekanizmalarına destek verecek, onlara objektif kriterler neticesinde fayda sağlayacak ürünler. 2022'de de fintech şirketlerine yatırım yapmaya devam edeceğiz." dedi.

Namık Kemal Gökalp, İş Dünyası Sohbetleri kapsamında AA muhabiri ile 2021 değerlendirmelerini ve 2022'den beklentilerini paylaştı.

2021'de büyümek için desteğe ihtiyaç duyan, potansiyel barındıran girişim ve şirketleri keşfederek yatırımlarını sürdürdüklerini anlatan Gökalp, bu dönemde finans, sağlık, gayrimenkul geliştirme, turizm ve spor alanında yatırım yaptıklarını söyledi.

Gökalp, 2021'de kripto para borsası hizmeti sunan yerli girişim ICRYPEX’e yatırım yaptıklarını anımsatarak, "Bunun yanında yatırımcılara blockchain teknolojisiyle sanat eserlerine yatırım yapma imkanı sunan Artiox'a yatırım yaptık. 2021'deki son yatırımlarımız ise Fransız futbol haber portalı Match en Direct, skor portalları Maçkolik, Sahadan ve Sporttz oldu. Bütün bu girişimleri değerlendirdiğimizde 2021'in hedeflerimize ulaştığımız ve yatırımlarda hız kesmediğimiz bir yıl olduğunu söyleyebilirim." diye konuştu.

Fintech alanında 7 şirket ile öncü yatırımcılardan biri olduklarını vurgulayan Gökalp, şunları kaydetti:

"Bunların hemen hepsi yatırımcıların karar alma mekanizmalarına destek verecek, onlara objektif kriterler neticesinde fayda sağlayacak ürünler. Yaptığımız bu yatırımların finansal okuryazarlığa destek verecek nitelikte ve insanların yatırım yaparken daha objektif ve rasyonel kriterlerle yatırım yapmalarına imkan sağlayan girişimler olduğunu söyleyebiliriz. Bu aşamada 2022'de de fintech şirketlerine yatırım yapmaya devam edeceğiz. Nisan 2021'de yatırım yaptığımız ICRYPEX, kripto para borsasında inovatif bir platform olma yolunda hızla ilerliyor ve yoğun ilgi görüyor. 2022'de kripto para borsaları arasında inovatif ürünler sunan bir platform olarak diğer platformlara göre daha öne çıkacak. Şu anda kripto borsalarına yönelik düzenlemeyi bekliyoruz. Son açıklamalar, düzenlemenin 2022'de çıkacağı yönünde. Gelişmelere göre biz de pozisyon alıp, sektördeki gelişimimizi sürdürmeyi hedefliyoruz.

"TÜRKİYE'NİN ÖNÜNDEKİ FIRSATLAR RİSKLERDEN ÇOK DAHA FAZLA"

Namık Kemal Gökalp, holding olarak yatırımlarını genelde öz kaynaklarıyla yaptıklarını belirterek, "Alınacak kararlar ve yürürlüğe girecek düzenlemelerle 2022'nin yerli ve yabancı yatırımcıların risk iştahının artacağı bir yıl olacağını düşünüyoruz." dedi.

Holding olarak Hedef Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı ve İnfo Yatırım gibi halka açık iştiraklerinin de bulunduğuna işaret eden Gökalp, "İleriye yönelik faaliyetlerimizin amacı her zaman, öncelikle şirketlerin büyümesi ve devamlılığının sağlanmasıdır. İştiraklerimiz olan, Hedef GSYO, İnfo Yatırım, Hedef Portföy ve Seyitler Kimya'ya ve yatırımcılarımıza başarılı bir yıl geçirmelerini diliyorum." ifadelerini kullandı.

Gökalp, Türkiye ekonomisine ilişkin görüşlerini de paylaşarak, şunları söyledi:

"Gelecek dönemde Türkiye'nin önündeki fırsatların risklerden çok daha fazla olduğunu düşünüyorum. İyi bir planlama ve alınacak doğru kararlarla 2022 yılının verimli ve başarılı geçeceğine dair inancımın yüksek olduğunu belirtmek isterim. 2022'de Türkiye ekonomisinin yüzde 4-5 bandında büyüyeceğini öngörüyoruz. Tüm dünyada süregelen salgının bıraktığı izlerin yavaş yavaş geride kaldığı ve normalleşme adımlarıyla birlikte aşılanmaların hızlanıp üretim faaliyetlerindeki artışla imalat tarafındaki hızın da devam etmesini öngörüyoruz. Dünya çapında sıkıntı olan tedarik sıkıntısının azalacağını, birçok ülkenin son zamanlardaki en büyük endişesi enflasyonun da gıda ve enerji fiyatlarının düşmesiyle bu yıl geri çekilmesiyle büyümenin devam etmesini bekliyoruz."

Hedef Holding Yönetim Kurulu Başkanı Gökalp, gerçekleştirdikleri halka arzlarda hedeflerinin her zaman kurumsallaşma, şeffaflık ve sürdürülebilirlik olduğunu vurguladı.

Bu yolda emin adımlarla ilerlemeye karar verdiklerini belirten Gökalp, "Yeni halka arzlar ve yatırımlar ile sürdürülebilirlik yolunda 2022'nin de Hedef Holding'in isminden söz edilecek bir yıl olacağını düşünüyorum." şeklinde konuşmasını tamamladı.

Yorumlar