HDP'li Ahmet Şık'tan 15 Temmuz öncesindeki darbe şakşakçılarını hatırlatan sözler

15 Temmuz darbe girişimi öncesinde FETÖ üyelerinin kanal kanal gezerek hükümete savurdukları tehditler ve yaptıkları darbe imalarının benzerini şimdi HDP'li Ahmet Şık yapmaya başladı.

Google Haberlere Abone ol
HDP'li Ahmet Şık: Bu hükümet 2020'yi bitiremeyecek

Darbe söylentilerinin ayyuka çıktığı son günlerde bazı isimlerden gelen tehditler 15 Temmuz darbesi öncesi yaşananları hatırlattı. HDP'li Ahmet Şık, hükümete yönelik darbe imasıyla dolu açıklamalarda bulunarak tehditler savurdu. Şık'ın tehditleri 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde FETÖ mensuplarının yaptıklarını hatırlattı. Onlar da kanal kanal dolaşarak, "Az kaldı" minvalinde açıklamalarda bulunarak tehditler savuruyordu.

HDP'li Ahmet Şık'ın "Kimse enseyi karartmasın, artık bu mafya rejimi 2020’yi bitiremeyecek" şeklindeki sözleri, darbe tehdidi olarak algılandı. Gezi Parkı davasında hakkında beraat kararı verilen Osman Kavala, cezaevinden çıkmadan 15 Temmuz soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, gözaltı kararının ardından tehdit dolu bir açıklama yaptı. Osman Kavala'nın kıymetli bir rehine olduğunu dile getiren Şık, "Her şeye rağmen bu gidişatın iktidar için iyi olmadığı kanaatinde kalmaya devam edeceğim. Kimse enseyi karartmasın, artık bu mafya rejimi 2020’yi bitiremeyecek." dedi.

HDP'li Ahmet Şık'ın bu sözleri, darbe tartışmalarının olduğu günlerde büyük tepki çekti.

Yorumlar