HDP'den AK Parti'ye "Açıklarız" tehdidi

HDP Eş Başkanı Buldan, AK Parti'yi "Çözüm Süreci'nde verilen sözleri açıklamazsak narmediz" sözleriyle tehdit etti.

Google Haberlere Abone ol
HDP'den AK Parti'ye "Açıklarız" tehdidi

Terör örgütü PKK tarafından kaçırılan savunmasız ve silahsız sivillerin katledilmesiyle ilgili tartışmalar devam ederken, HDP de CHP gibi yaşananlardan AK Parti'yi sorumlu tuttu. Terör örgütü PKK'ya konu hakkında şu ana kadar tek bir kelime dahi etmeyen HDP şimdi de hükümeti Çözüm Süreci'nde verilen sözler ve vaatlerle tehdit etmeye başladı. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Meclis’te partisinin grup toplantısında, terör örgütü PKK tarafından katiledilen 13 siville ilgili bir kez daha sadece AK Parti'yi eleştirdi. Ortadaki terör gerçeği ve kaçırıp rehin alma durumunu ise görmezdeng eldi.

Buldan, HDP'ye yönelik iktidarın propagandasına tepki gösterirken "Çözüm sürecinde bize vadettiklerinizi yeri ve zamanı geldiğinden mutlaka açıklayacağız. Çözüm sürecinde bizlere, partimize, heyetimize neler vaat edildi, hangi sözler verildi, çözüm süreci başarıya ulaşırsa nelerin yapılacağına dair bizlere vaat edilenleri açıklamazsak namerdiz" ifadelerini kullandı.

Gara ile ilgili iktidarın hesap vermekten kaçtığını dile getiren Buldan, hesap sormaya devam edeceklerini vurguladı. Buldan, “Çünkü Gara çok önemli bir kırılma noktasıdır. Şu an iktidarda bir başka parti olsaydı; AKP muhalefette olmuş olsaydı Gara için kıyameti koparırdı. ‘Ölümlerin sorumlusu bu iktidardır’ derdi. Biz de HDP olarak aynısını yapıyoruz, halk adına hesap soruyoruz iktidardan. Sormaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

Buldan, şöyle devam etti: “İktidarda olmanın sorumluluğu, insanları ölü değil canlı olarak getirmektir. Bu nedenle AKP iktidarı, Garê’de yaptıklarından da yapmadıklarından da sorumludur. Garê, savaş politikalarıyla ayakta durmaya çalışan iktidarın ülkeyi ne gibi felaketler içerisine içine sürükleyeceğinin açık bir örneğidir. Siyasi kibir ve güç gösterisi nedeniyle kendi vatandaşlarının hayatını hiçe sayan bir anlayışı herkes Garê’de bir kez daha gördü ve tanıklık etti. Kamuoyunun, HDP’nin ve muhalefetin geçmişte olduğu gibi o insanların kurtarılması için neden adım atmadığı sorusuna iktidar aradan geçen bir haftada yanıt vermiş değildir. Sorudan kaçıyorlar. Garê’den kaçıyorlar. Çünkü suçlular.”

 

 

Yorumlar

olamaz mı akp kendi infaz etmiştir 1980 den beri devleti yönetenlerin yani derin devletin refleksi bilinmiyor sanki sonuçta cami önü siyaseti gibi şehit kanı siyaseti de bir gerçekliktir.youtube -chp meclisi terketti- yazın ilk videoya tıklayın erdoğanın kendi ağzından dökülen cümleleri iyi dinleyin erdoğan her zamanki gibi kendinde olanı karşıya yansıtmakta mahir.