HDP Mansur Yavaş adaylığına karşı çıktı

HDP, Mansur Yavaş konusunda tavrını net bir şekilde ortaya koydu.

Google Haberlere Abone ol
HDP Mansur Yavaş adaylığına karşı çıktı

HDP, Mansur Yavaş'ın Cumhurbaşkanı adayı olması halinde kesin bir şekilde oy vermeyeceklerini açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kendi adaylarını çıkaracakları öğrenilen HDP'den Mansur Yavaş konusunda da ilginç bir hamle geldi.

Partinin yetkilisi isminden yapılan açıklamada, "Mansur Yavaş ismine karşı oldukları" kesin bir dille ifade edildi. 

HDP MANSUR YAVAŞ'IN ADAYLIĞINA KARŞI

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Altılı Masa’nın olası cumhurbaşkanı adayı hakkında değerlendirme yaparken, ismi gündeme gelen adaylarından karşı çıktıkları tek kişinin Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş olduğunu söyledi. Beştaş, "Onun adaylığına asla HDP seçmeni sıcak bakmaz. Bizim için denklemde yok" dedi.

Beştaş, Radyo Sputnik’te "Yolcu Yolunda Gerek" programında Enver Aysever’in sorularını yanıtladı. İsimlerden ziyade ilkeleri önemsediklerini belirten Beştaş, isim olarak karşı çıktıkları tek kişinin Mansur Yavaş olduğunu belirtti.

Beştaş, şu açıklamalarda bulundu:

"İsimlerden ziyade ilkeleri önemsiyoruz. Kürt meselesine yaklaşım turnusol kağıtlarından biridir. Irkçılığa karşı olmak örneğin. Bunda herkesin ezberlerini bozması lazım. Geçmişle yüzleşme lazım. Kürtlerin de herkes gibi bu ülkenin sahibi ve yurttaşı olduğunu kabul etmemiz lazım. Adil yargılamalar yine çok önemli bir başlık. Kadın eşitliği ve özgürlüğü hayati derecede önem verdiğimiz bir ilke. Doğaya yönelik kırım politikasının son bulması gibi ilkelerimiz var.

Bugüne kadar karşı çıktığımız tek isim oldu o da Mansur Yavaş. Onun adaylığına asla HDP seçmeni sıcak bakmaz. Bizim için denklemde yok. Son dönemde Altılı Masa'nın ortak adayı olarak en çok CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ismi geçiyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş da anketlerde önde görülen isimlerden."

 

Yorumlar