HDP binasına saldıran şizofren çıktı

Marmaris'te HDP binasına pompalı tüfekle ateş açan şüpheli gözaltına alındı

Google Haberlere Abone ol
HDP binasına saldıran şizofren çıktı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde HDP ilçe başkanlığı binasına pompalı tüfekle ateş açan şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, "Marmaris HDP ilçe binasına pompalı tüfekle silahlı saldırıda bulunan, 2018 yılında da HDP İlçe binası camını kırdığından 'mala zarar verme' suçundan hakkında işlem yapılan A.T.D, olay mahallinde güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı, adli işlemler devam ediyor." ifadesine yer verildi.

Saldırganın HDP ilçe binasına taksiyle geldiği, 2018 yılında da aynı şekilde HDP ilçe binasının camını kırdığı ve 'mala zarar verme' suçundan işlem yapıldığı tespit edildi. Saldırganın profili ise bu tür olaylardakine benzer bir kişilik olarak açıklandı.

Failin psikolojik tedavi gördüğü, her ay İstanbul’a psikolog görüşmesine gittiği, 2012 yılında da İstanbul Ruh Sinir Hastanesi'nde 1 ay süreyle kaldığı ifade edildi.

Geçen ay da HDP İzmir İl Başkanlığı silahlı saldırının hedefi olmuş ve Deniz Poyraz katledilmişti. İzmir'deki saldırıyı gerçekleştiren Onur Gencer de ifadesinde 'psikolojik sorunları' olduğunu söylemişti.


 

Yorumlar