Hazırbulunuşluk sınavı zorunlu mu, hazır bulunuşluk sınavına girmek gerekiyor mu?

Hazırbulunuşluk sınavı zorunlu mu, hazır bulunuşluk sınavı nedir, neden yapılıyor, okullarda yapılan sınav ne anlama geliyor, kimler girmek zorunda kimler girmeyebilir? İşte hazırbulunuşluk sınavı hakkında merak edilen bilgilerden bazıları:

Google Haberlere Abone ol
Hazırbulunuşluk sınavı zorunlu mu, değil mi?

Hazırbulunuşluk sınavı zorunlu mu, serbest mi, herkes girmek zorunda mı ya da kimler hazırbulunuşluk sınavına girmek zorunda? İşte hazırbulunuşluk sınavı hakkında detaylı bilgiler: 

Koronavirüs nedeniyle yüz yüze eğitime ara veren okullar bilindiği üzere 6 Eylül 2021 Pazartesi günü itibariyle tekrara çıldı. Okulların açılmasıyla birlikte öğrenciler ders başı yaptı; ancak  herkesi endişelendiren önemli bir sorun var. 

Yaklaşık bir buçuk yıl boyunca okuldan uzak kalan öğrencilerin birçoğunun konuları unuttuğu, okula adapte olmakta zorlandıkları hatta bazı öğrencilerin okuma yazmayı bile unuttuğu tespitleri yapıldı. 

Hazırbulunuşluk sınavı zorunlu mu?
Hazırbulunuşluk sınavı zorunlu mu?

 

Hal böyle olunca Türkiye genelinde Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde "hazırbulunuşluk sınavı" yapılmaya başlandı. Bu sınavlar, öğrencilerin seviyelerini ölçmeye yarayan sınavlardır. 

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ölçme Değerlendirme Merkezi tarafından gerçekleştirilen hazır bulunuşluk sınavı, EBA altyapısı üzerinden yapılacak.

Söz konusu uygulama ile öğretmenlerin eğitim sürecini sağlıklı planlamalarını kolaylaştıracak verilerin ve geri bildirimlerin sağlanması hedefleniyor.

İstanbul'daki öğrenciler için uygulanacak olan hazır bulunuşluk sınavının ne zaman gerçekleştirileceği merak edilirken İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, hazır bulunuşluk sınavına ilişkin açıklama yaptı.

Buna göre, sınavlar sınıflara göre farklı tarihlerde yapılacak. 

HAZIR BULUNUŞLUK SINAVI NEDİR?

Hazır bulunuşluk sınavına ilişkin açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, söz konusu uygulama ile öğrenme yolundaki eksikleri tespit etmeyi ve gerekli tedbirleri alarak öğrencilerin öz güvenlerinin artırılmasını hedeflediklerini belirtti.

HAZIR BULUNUŞLUK SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Öğrencilere her ders için 15 sorunun sorulacağı hazır bulunuşluk sınavı, 11-12 Eylül 2021 ve 18-19 Eylül 2021 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

HAZIR BULUNUŞLUK SINAVINA HANGİ SINIFLAR GİRECEK?

Hazır bulunuşluk sınavı, 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıflarda Türkçe, Fen Bilimleri ve Matematik derslerinden 11-12 Eylül tarihlerinde yapılacak.

9, 10, 11 ve 12. sınıflarda ise Türk Dili ve Edebiyatı (Türkçe), Matematik, Fizik, Kimya ve Biyoloji derslerinden 18-19 Eylül'de gerçekleştirilecek.

8. ve 12. Sınıf öğrencileri için ayrıca 25-26 Eylül'de Destekleme ve Yetiştirme kursları hazır bulunuşluk uygulaması da olacak.

Hazırbulunuşluk sınavı bütün öğrenciler için zorunlu tutulmuş, herkesin girmesi isteniyor. Ancak sınavın karneye yansıması olmayacak.


 

 

Yorumlar