Haymana Mutabakatı nedir? Haymana Mutabakatı Heyetinde kimler var?

Haymana Mutabakatı Heyeti nedir, heyette kimler var soruları son günlerde Saadet Partisi tabanında artan rahatsızlıklar üzerine merakla sorulan sorular arasında yer alıyor.

Google Haberlere Abone ol
Haymana Mutabakatı Heyeti nedir? Kimler var?

Haymana Mutabakatı nedir? Haymana Mutabakatı Heyetinde kimler, hangi isimler yer alıyor soruları "Altılı Masa"nın adayını Saadet Partisi Genel Merkezinde ilan etmesinden sonra bir kez daha gündeme geldi.

HAYMANA MUTABAKATI HEYETİ NEDİR?

Haymana Mutabakatı Heyeti, Saadet Partisi'nin önde gelen isimleri tarafından 2022 yılında kurulmuş bir heyettir. 

Partinin 30 Kasım 2022 tarihinde düzenlediği Olağan Kongresi öncesinde 'Haymana Mutabakatı Heyeti'ni oluşturan 46 politikacı bir araya gelerek parti politikalarının geldiği noktaya dikkat çekmek için muhalif bir kanat oluşturdu. 

Heyette, Mustafa Köylü, Selman Esmerer, Harun Macit, Hasan Yaşar ve İlyas Tongüç gibi isimler yer alıyor.

Haymana Mutabakatı Heyeti'nin başında şu anda Yürütme Kurulu Başkanı olarak Hasan Yaşar bulunuyor.

Yaşar, Haymana Mutabakatı Heyeti'nin ortaya çıkış amacını şöyle anlatmıştı: "Haymana Mutabakatı Heyeti, bu camiada en az 30 yılını vermiş olan genel idare kurulu üyeleri, il başkanları, kanaat önderlerinden oluşan bir heyettir. Bunların tamamı partinin şu anki siyasi stratejisini beğenmeyen, bunu eleştiren, hatta 5 yıldır bu stratejiyi kendi içerisinde tartışan, genel başkan başta olmak üzere genel başkanlık divanında anlatan bir oluşumdur. 5 yıldır anlatıyorduk…

Partinin yürütmüş olduğu siyasi çalışmalar konusunda herhangi bir değişikliğe gidilmediği için biz de Milli Görüş anlayışına yıllarını vermiş arkadaşlar olarak toplanıp bu çalışmaların doğru olmadığını, parti politikasının Milli Görüş anlayışıyla uyuşmadığını deklare ettik.

Biz bu kararı 30 Kasım’dan önceki kongrede almıştık. Kongre sonrası yine aynı anlayış devam edince yayınlarımıza devam ettik. Erbakan Hoca ve arkadaşları bu yola çıkarken, önce ahlak ve maneviyat çerçevesinde siyaset yapmayı öncelemişti.

Tam dört tane partimiz kapatıldı… Kapatılma sebeplerinin tamamı ahlak ve maneviyat temelinde siyaset yapmasıydı… Erbakan Hocamıza siyaset yasağı verildi… Bunun müsebbibi ise CHP’ydi…

Partimizin şu anda CHP ile ittifak yapması, hatta CHP’li birinin önümüze cumhurbaşkanı adayı olarak çıkması ihtimaline biz karşı çıkıyoruz.

Yıllardır CHP ile mücadele eden bir hareketin mensuplarının CHP’ye hizmet etmesini bizim temel ilkelerimize uymadığını söylüyoruz.

Bundan ötürü mutabakatı yayınladık."

 

 

Yorumlar

hacı sayın sadet partili kardeşlerim senelerdir saymakla bitmez chp ile savaşımız bütün ilkelerimiz ters düşen tek parti chp nasıl yanında yer alır en son olcagı yer burası