Uyanık vatandaş yarım milyonu kurtardı

Dolandırılmak üzere olan yaşlı kadını bir vatandaşın gözü açıklığı kurtardı.

Google Haberlere Abone ol
Uyanık vatandaş yarım milyonu kurtardı

Elinde poşetle sürekli telefonla konuşan yaşlı kadının dolandırılmak üzere olduğunu anlayan vatandaş, polisi aradı. Takibe alınan kadın, dolandırıcıya 522 bin lirayı verdiği anda gözaltına alındı.

Telefon dolandırıcılarının son hedefi Şişli'de oturan 80 yaşındaki A.B oldu. A.B, telefon dolandırıcısına bir poşet içinde 522 bin 700 TL'yi verdiği sırada operasyon düzenlendi. Dolandırıcı Şükrü Y. yakalanırken paralar yaşlı kadına teslim edildi.

YAŞLI BİR KADININ ENDİŞELİ TAVIRLARLA TELEFONDA KONUŞTUĞUNU GÖRÜNCE...

Şişli, Merkez Mahallesi, Nadide Sokak'ta yaşayan bir vatandaş, yaşlı bir kadının endişeli tavırlarla telefonla konuştuğunu, elinde bir poşet olduğunu, telefon dolandırıcılarından şüphelendiğini söyleyerek polisi aradı.

Şişli Araştırma Büro Amirliği ekipleri kısa sürede ihbarın geldiği sokağa gitti. Saatler 22.00'ı gösteriyordu, ihbar doğruydu. Yaşlı bir kadın cep telefonuyla konuşuyordu, elinde bir de poşet vardı.

POLİS, YAŞLI KADIN PARALARI VERİRKEN OPERASYON YAPTI

Yaşlı kadın uzaktan izlenmeye alındı. Bir süre sonra yaşlı kadının yanına genç bir kişi geldi. Yaşlı kadın elindeki poşeti yanına gelen genç kişiye verdi. Poşetin verildiği anda polis harekete geçti. Poşeti alan kişi gözaltına alındı. Poşet açıldı içinde 522 bin 700 TL olduğu belirlendi.

Adının A.B. olduğu belirlenen yaşlı kadın kendisinden para alan kişinin kendisini polis olarak tanıttığını söyledi. Operasyonu düzenleyen polisler, A.B.'ye, kendisinden parayı alan kişinin gerçek polis olmadığını, dolandırıcı olduğunu söyledi.

A.B.'den parayı alan kişinin 27 yaşındaki Şükrü Y. olduğu tespit edildi. Şükrü Y., Emniyet'teki sorgusunun ardından çıkarıldığı adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

YAŞADIKLARINI ANLATTI

A.B. yaşadıklarını şöyle anlattı:
"Birkaç gün önce evimde oturuyordum. Telefon çaldı, açtım. Karşımdaki sesi tanımıyordum. Polis olduğunu söyledi. Hesabımdaki parayla terör örgütüne yardım ettiğimi söylüyordu. Operasyon düzenleyeceklerini söylüyordu. Paraları çekerek kendisine vermem gerektiğini söylüyordu. Beni dışarı çıkararak siyah bir telefon verdi. Bu telefondan arayacağını söyledi. Banka kartımın şifresini sordu. Ben de doğum tarihim olan 1938 dedim. Bankadan parayı çektim. Beni aradı, parayla birlikte sokağa çıkmamı söyledi. Ben de çıktım. Beni sürekli cep telefonuyla konuşarak yönlendiriyordu. Daha sonra yanıma geldi, ben de parayı verdim. "

Yorumlar