Taziye yemekleri eziyete dönüştü, kaldırılması isteniyor

Özellikle Doğu ve Güneydoğu'da son dönemlerde bir sektör haline gelen taziye yemekleri konusunda vatandaşlar mağdur ediliyor. Özellikle cenaze sahipleri için eziyete dönüşen taziye yemekleri konusunda harekete geçen sivil toplum kuruluşları gelenek haline dönüşmeden, taziye yemeklerinin kaldırılmasını istiyor.

Google Haberlere Abone ol
Taziye yemekleri eziyete dönüştü, kaldırılması isteniyor

Doğu ve Güneydoğu Bölgesi'nde son dönemlerde giderek bir furya halini alan taziye yemekleri konusunda vatandaş dertli. İslam dininde de yeri olmayan taziye yemeklerinin giderek taziye sahiplerini mağdur eden bir hal alması sivil toplum örgütlerini harekete geçirdi. Topluma karşı mahcup olmak istemeyen bazı taziye sahiplerinin güçleri yetmediği halde kredi çekerek taziye yemeği verdiği biliniyor. Bu durum da rahatsızlıklara neden oluyor. Vatandaşların bu konuda hassasiyet gösterdiği biliniyor ancak yine de taziye yemekleri bir gelenek haline gelmeye başladı.

Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu Dönem Sözcüsü Mehmet Latif Kaya, taziye yemeklerinin kaldırılması için başlattıkları çalışmalara Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy’u ziyaret ederek devam ettiklerini söyledi.

Taziye masraflarını karşılamak için bazı ailelerin kredi çektiğini vurgulayan Kaya, “Ziyarette Belediye Başkan Vekilimiz; toplumda oluşan taziye yemekleri hassasiyetini kendisinin de desteklediğini, taziye yemeklerinin taziye sahiplerine çok büyük külfet yüklediğini söyledi. Başkan Vekili, her ne kadar belediye olarak ellerinden gelen desteği sunmaya çalışsalar da, bazı ailelerin masrafları karşılamak için banka kredisi çekmek zorunda kaldıklarını ifade etti. Aksoy, tüm taziye evlerinin işlevlerini layıkıyla yerine getirmesi için ellerinden geleni yaptıklarını, taziye evlerinden para talep edilmemesi için çalışma başlattıklarını, vatandaşın kendilerinden para talep eden taziye evlerini mutlaka kendilerine bildirmesi gerektiğini vurguladı.” diye konuştu.

Taziye evlerine belediye tarafından hizmet elemanının görevlendirilmesini istediklerini aktaran Kaya, “Platformumuzun, taziye evlerinde belediye tarafından hizmet elemanı görevlendirmesine de sıcak bakan Aksoy, konuyu vali bey ile de görüşeceklerini ve bu konuda şartları zorlayacaklarını belirtti. Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu bileşenleri olarak, taziye sahiplerinin mağdur edilmeden, taziye yemeklerinin kaldırılması ve taziye evlerine bir standart getirilmesi için desteklerini sunan Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy’a teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi. Kaynak: Taziye yemekleri kaldırılsın talebi 

Yorumlar

Ali Kalkması lazım