Sinameki Faydaları

Sinameki otu çoğunlukla sıcak bölgelerde yetişmekte olan, sarı çiçekleri bulunan ve boyu bir metreye kadar uzanabilen çalı şeklinde bir bitki türüdür.

Google Haberlere Abone ol
Sinameki Faydaları

Sinameki otu çoğunlukla sıcak bölgelerde yetişmekte olan, sarı çiçekleri bulunan ve boyu bir metreye kadar uzanabilen çalı şeklinde bir bitki türüdür. Sinamekinin çoğunlukla yaprak kısmı kullanıldığı gibi, ilaç sektöründe de sinameki kullanılan alanlar bulunmaktadır. Sinameki FDA tarafından onay almış bitkisel bir ilaç olarak kullanılmaktadır. Ayrıca sinameki faydaları sağlıktan, güzelliğe ve cilt bakımına kadar birçok alanda görülmektedir.


Sinameki Faydaları Nelerdir?
  • Sinameki kabızlık sorunu yaşayan hastalarda müshil olarak kullanıldığı gibi, bağırsak kurtlarını düşürmeye de faydalı bir bitkidir.
  • Sinameki sinirleri gevşeterek, kişilerde sakinleştirici ve rahatlatıcı bir etki yaratmaktadır. Ayrıca damar yollarını açmaya faydalıdır.
  • Sinameki, şahtere otu ile birlikte kullanıldığında vücutta yer alan yakıcı sıvıları yumuşatarak vücut açısından oldukça fayda sağlamaktadır.
  • Safra kesesindeki taşları dökmeye yardımcı olan sinameki, aynı zamanda çok iyi bir balgam sökücü özelliğine sahiptir.
  • Sinameki bayanlarda, özellikle de okul çağındaki kız çocuklarında bit oluşumunu önlemek açısından çok faydalı bir bitkidir.
  • Önümüzdeki kış aylarında soğuktan çatlayarak kuruyan ciltler için sinameki mucize bir kurtarıcı gibidir.
  • Saç dökülme sorunu yaşayanlar sinameki ile saçlarının gürleşmesini sağlayabilirler, ayrıca dökülen saçların yeniden çıkmasını sağlamaktadır.
  • Sinamekinin faydaları kalp açısından da önemlidir. Kalbi kuvvetlendirmeye yarayan sinameki eklem ağrılarına da oldukça iyi gelmektedir.
  • Sinameki deride meydana gelen kaşıntıları, akne ve sivilceleri de yok etme özelliğine sahiptir.
  • Sinamekinin bir diğer önemli özelliği ise gut hastalığına çok faydalı olmasıdır.
Sinamekinin Zayıflamaya FaydasıSinameki güçlü bir müshil etkisi bulunan ottur. Birçok bitkisel çay içerisinde sinameki kullanıldığını biliriz. Sinameki otu sürgüt etkisi sayesinde insanların bağırsaklarında bulunan her şeyi atmalarına fayda sağlamaktadır ve bu yöntemle zayıflayan kişi sayısı da oldukça fazladır. Bitkisel olarak kullanılabilecek en doğal yöntemlerden birisi sinameki çayı olmaktadır. Kabızlığı ortadan kaldırarak, ishale neden olması zayıflamaya yardımcı olmaktadır. Sinameki otunun kaynatılarak günde bir iki fincan içilmesi bağırsakların çalışmasına yardımcı olacaktır. Ayrıca özellikle diyet yaparak ve spor egzersizleri uygulayarak zayıflamaya çalışan bayanların, sinameki ve biberiyeyi birleştirerek tüketmeleri daha fazla yağ yakmalarını sağlayacaktır. Not: Sinameki zayıflamayı sağlayan bir bitkidir. Fakat her türlü yiyecek ve içecekte olduğu gibi sinameki kullanarak zayıflamak isteyenlere önerimiz bunu abartmamaları olacaktır. Çünkü her şeyin fazlasının zarar olduğu gibi sinamekinin de fazla tüketilmesi istenilmeyen sağlık sorunlarına neden olabilmektedir.

 

Yorumlar