Ofis dekorasyonu yaparken nelere dikkat etmeli?

Ofisler evlerimizden daha fazla vakit geçirdiğimiz yerler. Doğru seçimler yapabilmek için ofis dekore ederken etraflıca düşünmek gerekir. İşte ofis dekosrayonu için birkaç ipucu.

Google Haberlere Abone ol
Ofis dekorasyonu yaparken nelere dikkat etmeli?

Canlı renkler, bitkiler çalışanlara enerji verir. Ofis alanının büyüklüğüne göre pencere önlerine uygun yeşil yapraklı ve çiçekli bitkiler yerleştirilmeli. Çalışanları memnun ederken birbirleriyle iletişim kurmalarını sağlayacak bir alan yaratmalı. Küçük bir pingpong masası patronların sandığından fazla iş görür.

İşlevsel olmalı

Ofiste kullandığınız bütün eşyalar işlerinizi rahat görmenizi sağlamalı. Basit ve çok fonksiyonlu olmalı, mümkün olduğunca az yer kaplamalı ki çalışanlara yaşam alanı kalsın. Basit bir örnek: Masaüstündeki kırtasiye malzemelerinin tamamı dağılıp kargaşa yaratmadan bir arada durabilmeli.

Çalıştığınız sektöre uygun bir tarz seçmelisiniz

Eğer eğlence sektörüne hitap ediyorsanız çok klasik bir ofis uygun olmaz. Bununla beraber modern bir ofise renk seçimleriyle klasik bir hava da katabilirsiniz. Kahverengi tonlarında, doğal ahşaptan yapılmış birkaç obje seçmeniz yeterli. Tablo, abajur gibi…

Doğrudan ışıktan kaçının

Gizli aydınlatmalar hem gözü yormaz hem de stresi azaltır. Ancak ışığın az olması insan psikolojisini olumsuz etkiler. Bu nedenle özellikle açık ofislerde paneller ışığı kesmeyecek biçimde alçak olmalı. Bu aynı zamanda çalışanların sosyalleşme ihtiyacını da karşılar.

Yorumlar