Nihat Hatipoğlu : Bu hakkı size kim verdi?

Nihat Hatipoğlu Ahsen TV'nin gündem olan 'milli piyango' videosuna tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Nihat Hatipoğlu : Bu hakkı size kim verdi?

Nihat Hatipoğlu, internette 'Ahsen TV' adıyla çeşitli videolar paylaşan Bülent Yapraklıoğlu'na tepki gösterdi. Hatipoğlu, "Bu sosyal deney falan olamaz. Dini denek haline getirmek hakkını kim size verdi? İnsanların imanını test etmek günahını savunur haline getirmek hakkını kim verdi size" ifadelerini kullandı.

Ahsen Tv adıyla sosyal medyada videolar paylaşan Bülent Yapraklıoğlu'na bir tepki de Nihat Hatipoğlu'ndan geldi. Hatipoğlu, Sabah'taki "Dini tartışma zeminine çekmeyin" başlığıyla yayımlanan yazısında "Elinde kamerası ile güya insanları piyango konusunda uyaran veya sorgulayan bir muhabir. Piyango sırasına giren insanların arasına dalıyor. Şans oyunlarının haram olduğunu söylüyor. Bunun adını da sosyal deney koyuyorlar" ifadesini kullandı.

Bu sosyal deney değil

"Arkadaşlar! Bu sosyal deney falan olamaz. Dini denek haline getirmek hakkını kim size verdi? İnsanların imanını test etmek günahını savunur haline getirmek hakkını kim verdi size" diyen Hatipoğlu, şöyle devam etti:

"Kur'an-ı Kerim'in yüce ayetlerini böyle kavgalı bir ortamda okuyup, nihayet pamuk ipliğiyle dine bağlı olabilecek bazı insanları inkârcı pozisyonuna sokmakla ne elde ediyorsunuz? Hangi problemi halledeceksiniz bu yöntemle. Helal ve haram böyle mi tebliğ edilir? O kuyrukta her dinden her anlayıştan insan olabilir. Ne yapıyorsunuz orada. Günahı işlemekte olan kişiye o anda müdahale etmek yerine sabırla, teenniyle ve hikmetle uygun zamanı bulup konuşmak daha doğru değil mi?
Tabii bu yanlış ortamda özellikle bazı hanımların ise her türlü konuşma adap ve ölçüsünü bir anda kaybedip fiili olarak saldırganlaşması, belki de oyuna gelmesi de ibret verici.

Yorumlar