Keçi boynuzu pekmezi faydaları nelerdir?

Keçi boynuzu pekmezi, Anadolu'nun bazı yerlerinde harnup olarak bilinir. Keçi boynuzunun Anavatanı Güney Anadolu, Suriye,Kıbrıs, Yunanistan, İspanya, Fas, Tunus Cezayir olup bizim ülkemizde ise Antalya, Mersin, Silifke ve Datça yakınlarında yetişmektedir. Keçi boynuzu faydaları saymakla bitmez.

Google Haberlere Abone ol
Keçi boynuzu pekmezi faydaları nelerdir?

Keçi boynuzu pekmezi, Anadolu'nun bazı yerlerinde harnup olarak bilinir. Keçi boynuzunun Anavatanı Güney Anadolu, Suriye,Kıbrıs, Yunanistan, İspanya, Fas, Tunus Cezayir olup bizim ülkemizde ise Antalya, Mersin, Silifke ve Datça yakınlarında yaklaşık olarak 1500 km kıyı şeridinde hiç bir katkı olmadan doğal olarak yetişmektedir. Keçi boynuzunun bir özelliği de yetişmeye başladığı ilk 15 yıl meyve vermeyen bir bitkidir. Meyveleri başlarda yeşil renk olup olgunlaştıkça ve büyüdükçe kahverengi renk alır.

Keçi boynuzu pekmezinin faydaları

Keçi boynuzu pekmezinin en etkili faydası nefes darlığında oldukça etkili olmasıdır. Keçi boynuzunun içinde ki etkili olan madde hiç bir bitkide bulunmaz. Özellikle boğaz ağrıları ve guatr rahatsızlığı olanların keçi boynuzunu düzenli kullanmaları halinde bir çok faydasını göreceklerdir.

Bilim adamlarının yaptıkları araştırmada keçi boynuzunun ve keçiboynuzu pekmezinin bir çok hastalıkta etkili olduğunu ispatlamışlardır.

Keçi boynuzu pekmezi  baş ağrılarına bire bir çözümdür.

Vücutta oluşan alerjilere karşı faydalıdır.

Düzenli tüketildiğinde kanseri önleyici özelliği vardır.

Karaciğerler de oluşan toksinleri atmaya yardımcı olur

Keçi boynuzu pekmezi faydaları nelerdir?

Keçi boynuzu pekmezi düzenli kullanıldığında akciğerlerde oluşan ödemlerin atılmasında yardımcı olur

Keçi boynuzu pekmezi kalsiyum bakımından çok zengindir ve sütte bulunan kalsiyum miktarının üç katıdır.

Keçi boynuzunun içindeki E vitamini sayesinde öksürük, grip, kemik erimesi ve kansızlığı tedavi edici özelliği oldukça yüksektir.

Keçi boynuzu pekmezi göğsü yumuşatır ve nefes darlığına iyi gelir.

Mide rahatsızlığı olan kişilerde keçi boynuzu pekmezi tüketildiği taktirde mide de ki yanma, sızlama ve gaz çıkarmada etkilidir. Aynı zaman da midede oluşacak olan kurtları ve solucanları engeller.

Keçi boynuzu pekmezi yüksek vitamin ve minarel içerdiğinden dolayı diş ve diş etlerinin tedavisin de yardımcı olur.

Keçi boynuzu pekmezinin içinde bulunduğu A, B, B2, B3, D vitaminleri sayesinde doğal beslenme kaynağıdır.

Keçi boynuzu pekmezi kanda ki zehirli maddeleri temizlemeye ve dışarı atmaya yardımcı olur.

Keçi boynuzu pekmezi kalp çarpıntısını önler  ve insan vücuduna girecek olan radyasyonu dışarı atar.

Keçi boynuzunun içinde bulunan gallik asit çok yönlü bir madde olduğu olduğu için bir çok hastalığın tedavisinde yardımcı ilaç olarak kullanılmaktadır. Keçi boynuzu pekmezi akciğer kanserini %90 oranında önleyici özelliği vardır. Keçi boynuzu pekmezi  balgam çıkarıcı özelliği sayesinde sigara içen insanların 2 günlük kullanmaları halinde nasıl balgam çıkardıklarını hayretle göreceklerdir.

Yorumlar