Kanser diye sınıfa alınmadı

Çin'de kanser olan bir çocuk öğretmeni tarafından sınıfa alınmadı. Tek başına başka bir sınıfta oturmaya zorlandı. Baba sosyal medyadan isyan etti.

Google Haberlere Abone ol
Kanser diye sınıfa alınmadı

Çin'de kanser hastası olan bir çocuğu öğretmeni diğer çocuklardan ayrı oturttu ve sınavlara girmesine izin vermedi. Olayların ortaya çıkması üzerine çocuğun öğretmeni Fujian, okuldan atıldı.

Kanser hastası çocuğu öğretmeni tek başına ayrı bir sınıfta oturttu.

Çin'de kanser hastası 13 yaşındaki çocuk, öğretmeni tarafından hastalığı bulaşır düşüncesiyle diğer çocuklardan ayrı sınıfta oturmaya zorlandı, sınavlara alınmadı.

Non-Hodgkin lenfoma tanısı konan 13 yaşındaki Xiaozhou, kısa süre önce, gördüğü kemoterapi tedavisinin ardından Fujian'daki Liancheng İlkokuluna, ailesini daha yakın olmak için transfer olmuştu.

Çocuğunun sınıfa alınmadığını ve sınava giremediğini öğrenen baba sosyal medyadan tepki gösterdi.

Baba sosyal medyada paylaştığı video resimlerde, sınıfın gerisinde bir masada tek başına oturan çocuğunu göstererek, "Oğlumun aklından geçen 45 dakikalık sınavda neler olduğunu hayal edebiliyor musunuz? Orada bir aptal gibi oturmak zorunda kaldı. Ne kadar üzücü olmalıydı?" dedi.

Oysa ki hastalığı bir yıl önce teşhis edilen çocuk, kemoterapi tedavisiyle sağlığına kavuşmuştu.

Sosyal medyada çocuğa destek yağarken aynı zamanda okul müdür yardımcılığını da üstlenen öğretmene soruşturma açıldı ve okuldan atıldı.

Yorumlar