Böyle haber mi olur, demeyin iddia sahibinin yalancısıyız: Yumurtlayan çocuk

Endonezya'da çocuğunu hastaneye götüren bir baba, "Oğlum iki yıldır yumurtluyor. Şu ana kadar 18 yumurta bıraktı" dedi. "Böyle bir şey imkansız" diyen doktorlar ise, çocuk hastane de iki adet yumurta daha bırakınca şaştı kaldı. Doktorlar işin içinde başka bir iş olduğunu düşünüyor; ancak yine de olayı araştıracaklarını söylüyor.

Google Haberlere Abone ol
Böyle haber mi olur, demeyin iddia sahibinin yalancısıyız: Yumurtlayan çocuk

Sonhaberler.com | Haber Merkezi

İnternet haberciliğinin yaygınlaşmasıyla birlikte ortaya çıkan aşırı haber tüketimi 'fake' yani 'asılsız haber'lerin de çoğalmasına neden oldu. Hemen hemen her gün onlarca 'fake' haber bazen ciddi internet sitelerinde kendine yer bulabiliyor. Son olarak Endonezya'da yaşanan bir olay Avrupalı bazı büyük internet siteleri de dahil olmak üzere birçok haber portalında yer aldı. Olayı ilk duyan herkes, "Olmaz böyle bir şey" diyor. Ancak maalesef olayın kahramanları olayın gerçek olduğunu söylüyor.

Endonezya'da yaşayan 14 yaşındaki Akmal, iki yıldır "yumurtladığını" iddia etti. Çocuğun babası, oğlunun 'yumurtladığı' yumurtaların akının olmadığını söyledi. Akmal, doktorların önünde yumurtladı.

Babasıyla birlikte durumunu göstermek hastaneye giden çocuk, son iki senede toplam 20 kere yumurtladığını iddia etti. 14 yaşındaki çocuk rahatsızlanması sonucu defalarca hastaneye kaldırılırken, doktorların önüne de 2 yumurta bıraktığı iddia edildi. Doktorlar, böyle bir olayın tıbben imkansız olduğunu açıklayarak yumurtaların çocuk rektumuna kasıtlı olarak sokulduğunu iddia etti. Ancak çocuk ve babası bu iddiaları yalanladı. Yerel basın da Akmal ve babasını destekleyen bir tutum sergilerken, doktorlar bunun üzerine olayı araştıracaklarını duyurdu.

Yorumlar