Havalimanlarında bayram yoğunluğu

Yarın başlayacak olan bayram tatili öncesi vatandaşlar bu gün erken saatlerde tatile gitmek için Atatürk Havalimanı’na akın etmesini nedeniyle yoğunluk başladı.

Google Haberlere Abone ol
Havalimanlarında bayram yoğunluğu

Bayram tatilinin kısa olması nedeniyle vatandaşlar bir gün önceden tatil yapacakları yerlere gitti. Bu arada Ramazan Bayramı nedeniyle artan yolcu talebini karşılamak için havayolu şirketleri ak seferler koydu. Türk Hava Yolları artan yolcu talebini karşılamak için iç ve dış hatlarda 83 ek sefer koydu.

Yaşanabilecek bir yoğunluk nedeniyle uçağını kaçırmak istemeyen bir çok yolcu erkenden Atatürk Havalimanı’na gelirken bayram tatilini Paris’te geçirecek olan İlkin Düet “Paris’e gidiyoruz. 5 gün kalacağız. Kızımızı Disneyland’a götüreceğiz.”dedi

Uçaklarını kaçırmamak için dört saat önce Atatürk Havalimanı’na gelen İlkin Düet ve ailesi, “ Uçağımız saat on’da biz ama altı altı bucuk gibi buradayız. Herkese iyi bayramlar diliyorum” dedi

Diğer bir yolcu Görkem Hancı’da Estonya’ya Talinn’e seyahat ediyorum. Tatilimi daha önce planlamıştım. Gazetecilerin yetişebiliyorum. Cuma olduğu için rahat uçuşum saat08.15’te 2 saat önceden buradayım.

YOLCULAR THY’NİN UYARISINI DİKKATE ALDILAR

Türk Hava Yolları (THY), Basın Müşavirliği bir açıklama yaparak Ramazan Bayramı nedeniyle oluşabilecek yoğunluk için yolcularını uyardı. Ve iç hatlarda en az 2 saat, dış hatlarda da en az 3 saat önce havalimanlarında olmalarını istedi.

HAVAYOLU ŞİRKETLERİNİN KOYDUĞU SEFERLER

Hava yolu şirketleri bayram için 228 ek seferler koydu. Bunlar Pegasus Hava Yolları ise 116,THY 83, Onurair 20, Atlasglobal Hava Yolları ise 9 Tatilcilerin yurtiçinde tercih ettiği şehirler Antalya, Bodrum,Trabzon,İzmir,Gaziantep,Adana,Dalaman yurt dışında tercih edilen şehirler ise Ercan Bahreyh, Dobrovnik, Saraybosna, Roma, Paris.

OTOGAR ESNAFI İSE BAYRAM SONRASINI BEKLİYOR

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala şehirlerarası yolculuk yapacak olan vatandaşların sayısı da arttı. Yolcuların bazısı memleketine, bazısı akrabalarının yanına, bazısı ise tatile gidecek. Fakat ’Nerede o eski bayramlar’ sözü, otogar esnafının da diline dolanmaya başladı. Son yıllarda artan iyi yaşam koşulları, çoğu kişinin şahsi otomobil almasına sebep oldu. Durum böyleyken de otobüsler bayramlarda çok fazla tercih edilmiyor. Çoğunlukla tatile gitmek isteyen öğrencilerin imdadına koşan uzun yol otobüslerine, bayramlarda beklenildiği kadar rağbet olmuyor. Teknoloji ile kendisini geliştirmeyi başaran sektörde, beklendiği kadar bir hareketlilik şu anda yok. Fakat turizm işletmecileri, arefe gününe ve özellikle de tatil sezonuna umutla bakmayı sürdürüyor.

Bir firmanın Vardiya Sorumlusu Gökhan Gülaş, eski bayramları aradıklarını söyledi. Havaların iyi gitmesiyle orantılı olarak tatil sezonuna umutlu baktıklarını belirten Gülaş, "Şu anda Hızlı Tren bazı hatlarda ister istemez yolcuları kesti ama sonuçta otobüste imkan ve konfor var. Artık otobüste teknoloji devrine girdik. Otobüslerin teknolojik olarak artılarına göre yolcular bilet almak istiyor. Buna internet, 10 inç geniş ekran, prizler, açık büfe ikramları örnek gösterebiliriz. Yolcularımız artık vermiş oldukları paranın hakkını arayarak bilet almak istiyorlar. Bunları da en azından yolcularımıza kaliteli hizmet vermek için özen gösteriyoruz. Şu anda yolcuları kazanmak için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. Araçlarımız yeni ve modelli. İlave seferlerimiz, bayram yoğunluğu şu an mevcut fakat her geçen yıl önceki yılı ister istemez arıyoruz. Çünkü eski yoğunluklar yok yani bunun trenlerde de aynı şekilde olduğunu düşünüyorum. Çünkü yolcular artık bayramlarda seyranlarda doğal olarak kendi özel araçlarıyla gitmeyi daha çok istiyorlar" dedi.

"Otobüs şirketlerinin beklentileri sezondadır"

Yoğunluğun istenilen ölçülerden uzak kaldığını yineleyen Gülaş, "Yoğunluk var ama bayram için çok da beklenilen kadar değil. Arefe günü gidemeyenler ve yer bulamayanlar var. Sonra dönüşler olacak ama malum önümüz sezon ve yaz geliyor. Malum tüm firmaların ve otobüs şirketlerinin beklentileri sezondadır. İnşallah sezonda havalar biraz daha güzel olur da, bütün firmalar hak ettiği değeri, yolcuyu ve potansiyeli bulur diye düşünüyorum. Ek seferlerimiz de şu anda hazır. Araçlar müsait oldukça da ek seferler tabiki düzenleyeceğiz. Zaten bu yoğun günlerde yolcularımızın isteklerine karşılık vermek mecburiyetindeyiz. Ya da biz firma olarak öyle düşünüyoruz. Elimizden ne geliyorsa fazlasını yaparak yolcularımızın isteklerini karşılayabileceğimizi ümit ediyorum. Yolcularımızın mübarek Ramazan Bayramını en içten dileklerimizle kutlarız. Yolcularımıza kazasız ve hayırlı yolculuklar nasip olsun. İnşallah her gidişin bir dönüşü olduğu gibi, güle güle gitsinler, güle güle gelsinler. Mutlu kavuşsunlar, mutlu dönsünler" şeklinde konuştu.

"Sezon iyi olacak diye düşünüyoruz"

Bir özel turizm firmasının sahibi Cihan Çuhadar ise "Eski bayramları arar olduk" diyerek başladığı sözlerine şu şekilde devam etti:

"Bir otobüs firması ve şirketi olarak eski bayramları her zaman arıyoruz. Eskiden yolcu fazlalığı daha çoktu. Bu bayramın nasıl geçeceği şu anda zayıf gözüküyor ama nasip diyeceğiz artık. Sezon iyi olacak diye düşünüyoruz. Önümüz yaz, biliyorsunuz Ramazan Bayramı’ndan sonra sezon açılıyor. Herkes tatiline ve denizine gidecek. Otobüs sektörü olarak bayağı bir beklenti içerisindeyiz. Sahil boyları olsun, kültürel gezilerimiz var. Allah kaza bela vermesin. Gidecek olan yolcularımıza da şimdiden hayırlı yolculuklar temennisinde bulunuyoruz. Bilet alacak vatandaşlar, firmasına göre değiştiğini unutmasın. Biletleri iyi kontrol etsinler. Yani iyi bir firmadan almalarını tavsiye ederiz. Ramazan Bayramı’nda da otobüs kaptanlarının daha dikkatli olmalarını istiyoruz. Yorulduğu zaman yedek kaptanın geçmesi gerekiyor."

Yorumlar