Türkiye geneli 5 günlük hava durumu - HARİTALI

Türkiye geneli 31 Ocak 2019 Perşembe günü itibariyle havaların yağışlı geçmesi bekleniyor. Özellikle havaların, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ve Güneydoğu Anadolu ile Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye geneli 5 günlük hava durumu - HARİTALI

Sonhaberler | Haber Merkezi

Türkiye geneli 31 Ocak 2019 Perşembe günü itibariyle havaların yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ve Güneydoğu Anadolu ile Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Ege ve Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'da yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların, Ege ve Akdeniz kıyı kesiminde kuvvetli yer yer çok kuvvetli sağanak, Antalya'nın doğusunun yükseklerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

TÜRKİYE GENELİ 5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU

Hava sıcaklığında ise önemli bir değişiklik olmayacağı, ülke genelinde mevsim normallerinin 3 ila 6 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Türkiye genelinde rüzgar durumunun, Genellikle güney ve güneydoğu yönlerinden orta kuvvette, Ege ve Akdeniz'de kuvvetli (40-70 Km/saat) ve yağış anında kıyı kesimlerinde kısa süreli fırtına (50-80 Km/saat) şeklinde, Marmara, İç Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde yer yer kuvvetli (40-60 Km/saat) esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİDEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Ege ve Akdeniz kıyı kesiminde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların genellikle kuvvetli (30-60 Kg/m2), Antalya'nın doğusu ile Muğla çevrelerinde yer yer çok kuvvetli (51-100 Kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım tehlikesi, yerel dolu yağışı, yağış anında kısa süreli fırtına ile hortum riski gibi olumsuz durumlara karşı yetkililerin ve vatandaşların dikkatli tedbirli olması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI : Rüzgarın; güney yönlerden Ege ve Akdeniz'de kuvvetli (40-70 Km/saat) ve yağış anında kıyı kesimlerinde kısa süreli fırtına (50-80 Km/saat) şeklinde, Marmara, İç Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde yer yer kuvvetli (40-60 Km/saat) esmesi beklendiğinden meydana gelmesi muhtemel soba gazı zehirlenmesi, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

YOĞUN KAR UYARISI: Antalya'nın doğusunun ve Konya'nın güneyinin 1200 m. ve üzeri rakımlı yerlerindeki kar yağışlarının gece saatlerine kadar kuvvetli ve yer yer yoğun (20 cm. ve üzeri) olması beklendiğinden, başta Antalya ve Konya'yı birbirine bağlayan kara yollarında olmak üzere buzlanma, don olayı ve tipi şeklinde kar yağışına bağlı olarak ulaşımda aksamalara karşı yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

MARMARA
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, saatlerinde Çanakkale'nin güney ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; akşam saatlerinden sonra güney yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 Km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

BURSA °C, 16°C
Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde sağanak yağışlı

ÇANAKKALE °C, 12°C
Parçalı ve çok bulutlu, güney ilçelerinde yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

İSTANBUL °C, 15°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı

KIRKLARELI °C, 12°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

EGE
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak, kıyı kesimlerinin yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Muğla çevrelerinde çok kuvvetli (51-100 Kg/m2) İzmir ve Aydın çevrelerinde kuvvetli (30-60 Kg/m2) olması bekleniyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli, yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

A.KARAHISAR °C, 10°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmurlu

IZMIR °C, 12°C
Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

MANISA °C, 11°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, akşam saatlerine kadar yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

MUĞLA °C, 9°C
Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak çok kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ
Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, kıyı kesimlerde yer yer gök gürültülü sağanak, Antalya'nın doğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların, Antalya'nın doğusunun 1200 m ve üzeri rakımlı yerlerinde kuvvetli yer yer yoğun kar, Antalya'nın doğusunda çok kuvvetli (51-100 Kg/m2), Burdur'un güney kesimleri ile Mersin, Adana, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde yer yer kuvvetli (30-60 Kg/m2) sağanak yağış şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölge genelinde güney yönlerden kuvvetli, Batı Akdeniz'de ise yağış anında kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

ADANA °C, 15°C
Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ANTALYA °C, 15°C
Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların il genelinde kuvvetli yer yer çok kuvvetli sağanak, doğusunun yüksek kesimlerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

BURDUR °C, 9°C
Çok bulutlu, sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların güney ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HATAY °C, 13°C
Parçalı, zamanla çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, bu sabah saatlerinde Sivas çevrelerinde, gece saatlerinden sonra doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın güney yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

ANKARA °C, 11°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmurlu

CANKIRI °C, 9°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde hafif yağmurlu, gece saatlerinde karla karışık yağmurlu

ESKISEHIR °C, 11°C
Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde hafif yağmurlu

KONYA °C, 11°C
Parçalı ve çok bulutlu, saatlerinde hafif yağmurlu, güney kesiminin yüksekleri kar yağışlı

BATI KARADENİZ
Parçalı bulutlu ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra bölge genelinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

SİNOP °C, 18°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yağmurlu

BOLU °C, 12°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra hafif yağmurlu

DÜZCE °C, 18°C
Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra hafif yağmurlu

ZONGULDAK °C, 16°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yağmurlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve gece saatlerinde Çorum ve Amasya çevrelerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, bölgenin iç kesimlerinde güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

AMASYA °C, 15°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde hafif yağmurlu

ÇORUM °C, 11°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah ve gece saatlerinde hafif yağmurlu

SAMSUN °C, 17°C
Parçalı ve çok bulutlu

TRABZON °C, 16°C
Parçalı bulutlu

DOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle karla karışık yağmur ve kar, Malatya ve Elazığ çevrelerinde aralıklı yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın, bölgenin kuzey kesimlerinde güney ve güneydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

ERZURUM °C, 1°C
Parçalı ve çok bulutlu

KARS °C, -2°C
Parçalı ve çok bulutlu

MUŞ °C, 0°C
Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve gece saatlerinde kar yağışlı

VAN °C, 3°C
Parçalı ve çok bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DIYARBAKIR °C, 10°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

GAZIANTEP °C, 9°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

SIIRT °C, 7°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

ŞANLIURFA °C, 12°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

Yorumlar