Son Dakika: Bugün İstanbul'a kar yağacak mı?

İstanbul için meteoroloji son dakika uyarısı yaparak 'kar yağacak' dedi. Meteoroloji: 'İstanbul'da hafta sonunda yağışların kuvvetli poyrazla birlikte Pazartesi günü (15.01.2018) ilk saatlerde yüksek kesimlerinde kar" uyarısında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika: Bugün İstanbul'a kar yağacak mı?

İstanbul için meteoroloji son dakika uyarısı yaparak 'bugün kar yağacak' dedi. Meteoroloji: 'İstanbul'da hafta sonunda yağışların kuvvetli poyrazla birlikte Pazartesi günü (15.01.2018) ilk saatlerde yüksek kesimlerinde kar" uyarısında bulundu.

İstanbul için Meteoroloji'den Kar Uyarısı

Meteoroloji Başkanlığı, Marmara, İç Anadolu, İç Ege, Doğu Akdeniz, Karadeniz ve Doğu Anadolu'da yağış hakim olacağını belirtti.

Kar İstanbul'a geldi mi?

İç ve doğu kesimler ile Trakya çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar etkili olurken sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görülmesi bekleniyor.

İstanbul'da hafta sonunda yağışların kuvvetli poyrazla birlikte genellikle hafif yağmur şeklinde görülecek.Pazartesi günü (15.01.2018) ilk saatlerde İstanbul'un yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur etkisini gösterecek.

İstanbul için Meteoroloji

RÜZGAR: 
- Genellikle kuzey ve doğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, 
- Batı Karadeniz kıyıları, Ege kıyıları ve zamanla Batı Akdeniz kıyılarında kuvvetli olarak (30-50 km/sa), 
- Marmara 'da kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR
KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara 'da poyrazdan kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İŞTE İSTANBUL 'UN 5 GÜNLÜK HAVA HARİTASI

Meteoroloji "İstanbul'da hafta sonunda yağışların kuvvetli poyrazla birlikte genellikle hafif yağmur şeklinde görüleceği, Pazartesi günü (15.01.2018) ilk saatlerde kentin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve hafif kar olarak meydana geleceği ve pazartesi günü sabah saatlerinden sonra ise havanın genellikle çok bulutlu olması bekleniyor. Pazar günü meydana gelebilecek kar yağışının il merkezinde yerde kar örtüsü yapması beklenmiyor. Rüzgarın; hafta sonu kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (50-75 Km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor". açıklamasında bulundu.KAR İSTANBUL 'A NE ZAMAN GELİYOR?

BOLU'DA KAR YAĞIŞI BAŞLADI

Anadolu Otoyolu ile D-100 karayolunun Bolu Dağı kesiminde kar yağışı başladı. Bölgede gece başlayan sağanak sabah saatlerinde yerini kar yağışını bıraktı. Yağışın aralıklarla devam ettiği D-100 karayolunun Bakacak, Karanlıkdere ve Seymenler ile Anadolu Otoyolu'nun Bolu Dağı Tüneli kesiminde etkili oluyor.

Karayolları ekipleri güzergahlarda karla mücadele çalışmasına başlarken, trafik ekipleri de araçlarında kış lastiği olmayan sürücüleri yola çıkmamaları, yakın takip, hatalı sollama ve aşırı hız yapmamaları konularında uyarıyor.

Bolu kent merkezinde de kar yağışı aralıklarla devam ediyor.

Yorumlar