Meteorolojiden Marmara'ya kuvvetli yağış uyarısı: Hafta son hava nasıl olacak? haritalı hava durumu

Türkiye'nin özellikle de kuzey batı kesimlerinde yarından itibaren kuvvetli yağış ve rüzgarın etkili olacağı tahmin ediliyor. Karadeniz'in batı kesimlerinde de etkili olması beklenen kuvvetli yağışların özellikle de Marmara bölgesinde sel, su baskınları ve ulaşımda aksamalara neden olabileceği uyarıları yapılıyor.

Google Haberlere Abone ol
Meteorolojiden Marmara'ya kuvvetli yağış uyarısı: Hafta son hava nasıl olacak? haritalı hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Kuzey Ege, İç Anadolu'nun kuzeyi, Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun kuzey kesimleri ile Aksaray ve Niğde çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın sabah saatlerinden itibaren Trakya ile Marmara’nın doğusunda (Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Balıkesir'in kuzeyi, İstanbul Boğaz çevresi ve Anadolu Yakasında), zamanla Batı Karadeniz (Zonguldak, Bartın, Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu, Sinop’un iç kesimleri) ile Samsun’un iç kesimlerinde aralıklı ve yerel olarak kuvvetli (15-40 kg/m2) olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yağış uyarısında, "Yağışların yarın sabah ilk saatlerden itibaren Trakya ile Marmara’nın doğusunda (Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Balıkesir'in kuzeyi, İstanbul Boğaz çevresi ve Anadolu Yakasında), zamanla Batı Karadeniz (Zonguldak, Bartın, Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu, Sinop’un iç kesimleri) ile Samsun’un iç kesimlerinde aralıklı ve yerel olarak kuvvetli (15-40 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." denildi.

Kuvvetli olacağı belirtilen rüzgarın ise, yarın iç ve doğu kesimlerde etkisini arttırarak güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Malatya çevreleri ile Karadeniz’in iç kesimlerinde 50-70 km/saat, İç Anadolu’nun güney ve doğusunda 60-80 km/saat, yükseklerinde yer yer 90-100 km/saat)şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (çatı uçması, ağaç devrilmesi, ulaşımda aksamalar gibi)karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Hava sıcaklığının kuzeybatı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde 3 ila 5 derece artacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle batı ve güneybatı, Marmara'da kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yarın iç ve doğu kesimlerde kuvvetli ve kısa süreli fırtına (Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Malatya çevreleri ile Karadeniz’in iç kesimlerinde 50-70 km/saat, İç Anadolu’nun güney ve doğusunda 60-80 km/saat, yükseklerinde yer yer 90-100 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

TÜRKİYE GENELİ HARİTALI HAVA DURUMU

MARMARA
Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğu kesimleri ile yarın zamanla bölge genelinin aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın Edirne, Kırklareli, Balıkesir'in kuzeyi, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bursa, İstanbul'un boğaz çevresi ve Anadolu yakasında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

BURSA 16°C, 25°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ÇANAKKALE 17°C, 25°C
Parçalı ve çok bulutlu, yarın öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İSTANBUL 17°C, 23°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın boğaz çevresi ile Anadolu yakasında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

KIRKLARELİ 15°C, 22°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

EGE
Parçalı, zamanla yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Afyonkarahisar, yarın öğle saatlerinden itibaren Kütahya çevreleri ile zamanla İzmir ve Manisa çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR 13°C, 26°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde sağanak yağışlı

DENİZLİ 17°C, 30°C
Parçalı, yarın zamanla çok bulutlu

İZMİR 18°C, 28°C
Parçalı, yarın zamanla çok bulutlu, yarın öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MANİSA 17°C, 29°C
Parçalı, yarın zamanla çok bulutlu, yarın öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

AKDENİZ
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

ADANA 21°C, 36°C
Parçalı ve az bulutlu

ANTALYA 21°C, 27°C
Parçalı ve az bulutlu

HATAY 21°C, 37°C
Parçalı ve az bulutlu

ISPARTA 14°C, 26°C
Parçalı ve zamanla çok bulutlu

İÇ ANADOLU
Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Ankara ve Kırıkkale çevrelerinin, yarın bölgenin kuzey kesimleri ile Aksaray, Niğde ve Nevşehir çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; yarın güney ve doğu kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (60-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

ANKARA 14°C, 28°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatleri ile yarın yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ESKİŞEHİR 13°C, 26°C
Parçalı ve çok bulutlu, yarın yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KONYA 18°C, 31°C
Parçalı, zamanla çok bulutlu

SİVAS 12°C, 30°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatleri ile yarın yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

BATI KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, yarın bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın Düzce ve Zonguldak çevreleri ile zamanla bölge genelinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

BOLU 10°C, 24°C
Parçalı ve çok bulutlu, yarın aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın öğle saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

DÜZCE 14°C, 26°C
Parçalı ve çok bulutlu, yarın yerel olarak kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

SİNOP 18°C, 23°C
Parçalı ve çok bulutlu, yarın aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın öğle saatlerinden sonra iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ZONGULDAK 18°C, 23°C
Parçalı ve çok bulutlu, yarın yerel olarak kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın öğle saatlerinden sonra Samsun'un iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın yarın batı ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

AMASYA 16°C, 31°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatleri ile yarın yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

BAYBURT 9°C, 25°C
Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı

SAMSUN 16°C, 23°C
Parçalı ve çok bulutlu, yarın aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

TRABZON 19°C, 24°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatleri ile yarın öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

DOĞU ANADOLU
Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bölgenin kuzey kesimlerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; batı ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

ERZURUM 9°C, 22°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

KARS 8°C, 21°C
Parçalı, çok bulutlu, bu akşam saatleri ile yarın aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

MALATYA 19°C, 33°C
Parçalı bulutlu

VAN 10°C, 25°C
Parçalı, zamanla çok bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR 16°C, 34°C
Parçalı ve az bulutlu

GAZİANTEP 20°C, 36°C
Parçalı ve az bulutlu

SİİRT 19°C, 33°C
Parçalı ve az bulutlu

ŞANLIURFA 23°C, 39°C
Parçalı ve az bulutlu

Yorumlar