Meteoroloji: Sıcaklıklar 6 derece birden düşecek

Meteoroloji uzmanları tarafından derlenen son verilere göre, Kahramanmaraş, Elazığ, Malatya ve Kayseri civarlarında yoğun kar yağışının etkili olması ve bazı bölgelerde hava sıcaklıklarının 2 ile 6 derece arasında düşmesi bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol
Meteoroloji: Sıcaklıklar 6 derece birden düşecek

Meteoroloji 5 Aralık 2019 gününe ilişkin hava durumu raporu paylaştı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan raporda, 5 il için şiddetli kar yağışı uyarısında bulunuldu. Meteoroloji  tarafından yayınlanan verilere göre, Kahramanmaraş, Elazığ, Malatya ve Kayseri çevrelerinde çok yoğun kar yağışının etkili olacağı tahmin ediliyor. Öte yandan Akadeniz’in iç kesimlerinde şiddetli rüzgar ve fırtınanın etkili olması bekleniyor.

DONDURUCU SOĞUKLAR GELİYOR

Meteoroloji tarafından paylaşılan son verilere göre, Doğu Karadeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu, İstanbul ve Kocaeli'nin kuzeyi, Sakarya, Düzce, Ordu, Adana, Osmaniye, K. Maraş ve Hatay çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışın etkili olacağı ön görülüyor.

KAR UYARISI

Öte yandan paylaşılan son değerlendirmelere göre, Doğu Anadolu (Ardahan hariç) ile Kırşehir, Kayseri, Konya, Nevşehir, Aksaray, Karaman, Niğde, Bayburt ve Gümüşhane çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği ifade ediliyor. Yağışların Güneydoğu Anadolu ile Adana’nın doğusu, K. Maraş, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, K. Maraş'ın kuzey ilçeleri, Malatya ve Elazığ’ın yüksekleri ile Kayseri çevrelerinde yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don ile birlikte yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

Meteoroloji uzmanların yağışların yanı sıra güney, iç ve doğu kesimlerde hava sıcaklıklarının 2 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağını tahmin ediyor.

İSTANBUL °C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde kuzey kesimleri hafif yağmurlu

İZMİR °C, 12°C

Parçalı ve az bulutlu

ANKARA °C, 3°C

Parçalı bulutlu, bu sabah ve gece saatlerinde yer yer buzlanma ve don ile birlikte sisli ve puslu

MALATYA °C, 3°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yüksek kesimleri başta olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

VAN °C, 6°C

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı

Yorumlar