Meteoroloji'den iki önemli uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü iki önemli uyarı, bazı kesimlerde kuvvetli yağış bazı kesimlerde ise fırtına bekleniyor. İşte illere göre hava durumu

Google Haberlere Abone ol
Meteoroloji'den iki önemli uyarı

Meteoroloji'den iki önemli uyarı geldi. Yapılan açıklamada; İzmir, Aydın Muğla, Denizli ve Antalya çevrelerinde kuvvetli yağış beklenirken Marmara, Ege, Batı Akdeniz ve Karadeniz'de kuvvetli rüzgar bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun batısı ve Güneydoğu Anadolu ile Samsun, Erzurum, Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak, kıyılarda gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu'da ise yağmur şeklinde görülecek olan yağışların İzmir, Aydın, Muğla, Denizli ve Antalya çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'nun doğusunda yer yer sis ve pus hadisesi tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı kuzey, iç ve batı kesimlerde 2 ila 5 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar genellikle güney yönlerden hafif ve orta kuvvette; Marmara, Ege, Batı Akdeniz ve Karadeniz'de yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esecek.

Kuvvetli yağış uyarısı

Yağışların; İzmir, Aydın, Muğla, Denizli ve Antalya çevrelerinde yer yer kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden, meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Kuvvetli rüzgar uyarısı

Rüzgarın; Marmara, Ege, Batı Akdeniz ve Karadeniz'de güney yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (deniz ulaşımında aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, baca gazı zehirlenmesi vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İllere göre hava durumu

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batısı ile Bursa, Yalova ve Kocaeli çevrelerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinden itibaren bölgenin batısında yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

BURSA °C, 18°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

ISTANBUL °C, 18°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

KIRKLARELI °C, 17°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı

SAKARYA °C, 20°C

Parçalı ve çok bulutlu

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kıyı kesimleri ve Manisa çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerinden sonra İzmir çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bölge genelinde yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

A.KARAHISAR °C, 14°C

Parçalı ve çok bulutlu

IZMIR °C, 18°C

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KÜTAHYA °C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu

MANISA °C, 16°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerine kadar Antalya'nın doğu kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin batı kesimlerinde güney yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

ADANA °C, 20°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ANTALYA °C, 21°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar doğu kesimlerinde kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

HATAY °C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ISPARTA °C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğusunun aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin güneybatısında sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

ANKARA °C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

CANKIRI °C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

ESKISEHIR °C, 14°C

Parçalı ve çok bulutlu

KAYSERİ °C, 14°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde bölgenin iç kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BOLU °C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

DÜZCE °C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu

KARABÜK °C, 16°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

ZONGULDAK °C, 20°C

Parçalı ve çok bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin iç kesimlerinde yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

AMASYA °C, 19°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

GİRESUN °C, 21°C

Parçalı ve çok bulutlu

SAMSUN °C, 20°C

Parçalı ve çok bulutlu

TRABZON °C, 21°C

Parçalı ve çok bulutlu

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren bölgenin batısı ile Erzurum, Bingöl, Muş, Bitlis ve Şırnak çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin kuzeydoğusunda sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

ELAZIĞ °C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

ERZURUM °C, 7°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı

HAKKARİ °C, 9°C

Parçalı ve çok bulutlu

KARS °C, 5°C

Parçalı ve çok bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ADIYAMAN °C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı

DIYARBAKIR °C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı

GAZIANTEP °C, 14°C

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerine kadar yağmur ve sağanak yağışlı

SIIRT °C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı

DENİZLERDE HAVA

Batı Karadeniz’in kuzeyinde fırtına, Kuzey Ege’de fırtınamsı rüzgâr bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Batısı sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Karadeniz’de güney ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), kuzeyi öğleden sonra kuzeydoğudan 4 ila 6 (20-50 km/sa), kuzeyi gece saatlerinde 6 ila 8 (50-75 km/sa), Doğu Karadeniz’de doğu ve güneydoğudan, batısı güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa), batısı ile akşam geneli 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, batısı yer yer 2,5m batısının açıkları gece 3,0 ila 4,0m Görüş: İyi, yağış anında orta, fırtınada zayıf.

MARMARA

Hava Durumu: Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Güney ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), akşam 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE

Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege’de güney ve güneybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa); Güney Ege’de güney ve güneybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, kuzeyi 2,0 ila 3,0m Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz’de güney ve güneybatıdan, akşam güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), Doğu Akdeniz’de doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), güneyi güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Rüzgâr: Batı ve güneybatıdan, kuzeyi zaman zaman kuzeybatıdan 2 ila 4 yer yer 5 (10-30 yer yer 40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,75m, Görüş: İyi.

Kuzey Ege'de deniz ulaşımına fırtına engeli 

Çanakkale Boğazı ile adalar arasında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ AŞ, saat 10.00'daki Bozcaada-Geyikli ve saat 11.00'deki Geyikli-Bozcaada arabalı vapur seferlerini fırtına nedeniyle iptal etti.

Şirket yetkilileri, diğer hatlardaki seferlerin tarifede belirtilen saatlerde gerçekleştirildiğini kaydetti.

Güneydoğu'da sis

Gaziantep'te sabahın erken saatlerinde özellikle kentin yüksek bölgelerinde etkisini gösteren sis nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı. Görüş mesafesinin 15 metreye kadar düştüğü kentte, hava sıcaklığı da 16 derece ölçüldü.

Trafik ekipleri, sürücüleri takip mesafesini korumaları ve hız yapmamaları konusunda uyardı.

Kilis

Kent merkezinin yanı sıra Polateli ve Musabeyli ilçelerinde etkili olan sis nedeniyle yüksek kesimlerde görüş mesafesi yer yer 10 metreye kadar düştü.

Kilis-Hatay ve Kilis-Gaziantep güzergahında seyreden sürücüler, araçlarının sis lambalarını açarak ilerleyebiliyor. Yetkililer, sürücülerin yoğun sis dolayısıyla araç takip mesafesini korumaları, emniyet kemeri takmaları ve aşırı hız yapmamaları konusunda uyarıda bulundu.

Şanlıurfa

Şanlıurfa'da sabah erken saatlerde özellikle kentin yüksek bölgelerinde yağmur sonrası sis etkili oldu.

Görüş mesafesinin yer yer 50 metreye kadar düştüğü kentte, hava sıcaklığı da 9 derece ölçüldü. Trafik ekipleri, sürücüleri takip mesafesini korumaları ve hız yapmamaları konusunda uyardı.

Yorumlar