Meteoroljiden kritik uyarı, sağanak yağışlar geliyor

Meteoroloji'den gelen son verilere göre yurdun büyük bir kısmı yarından itibaren yurda batıdan giriş yapacak olan sağanak yağışların etkisi altında kalacak. Hafta ortasına kadar tüm yurdu etkisi altına alacak.

Google Haberlere Abone ol
Meteoroljiden kritik uyarı, sağanak yağışlar geliyor

Havalar yavaş yavaş ısınırken kışa nazaran daha yağışlı günler Türkiye'yi bekliyor. Yağışlara hazırlıklarını son dakikaya bırakmak istemeyen vatandaşlar hava durumu haberlerini yakından takip ediyor. Hafta sonu etkili olan sisli hava etkisini kaybediyor ve yarından itibaren Türkiye yağışlara teslim oluyor.

Türkiye'nin özellikle batı kesimleri geçtiğimiz günlerde sisin etkisi altındaydı ve zaman zaman ulaşımda büyük sorunlar yaşanmıştı. Yarından itibaren ise batıdan başlayarak yağmur kendisini gösterecek. Hafta sonuna kadar yağmur birçok bölgede etkili olacak.

BATI TRAKYA'DAN GİRİŞ YAPIYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Gece saatlerinden sonra Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Balıkesir, İzmir ve İstanbul çevrelerinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Marmara ile Akdeniz'de yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

İŞTE ÜÇ GÜNLÜK HAVA TAHMİN HARİTASI

İstanbul 16°C
Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, bu sabah saatlerinde yer yer sisli ve puslu, gece saatlerinden sonra hafif sağanak yağışlı

İzmir 21°C
Parçalı ve az bulutlu zamanla çok bulutlu, sabah saatlerinden yer yer sisli ve puslu, gece saatlerinden sonra hafif sağanak yağışlı

Ankara 17°C
Parçalı ve az bulutlu zamanla çok bulutlu

Adana 22°C
Parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinde yer yer sisli ve puslu

Antalya 21°C
Parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinde yer yer sisli ve puslu

DENİZLERDE HAVA

Batı Karadeniz'in kuzeyi ile Ege'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ
Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, batısı gece saatlerinde yağmurlu, Rüzgâr: Batı Karadeniz'de güney ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), gece kuzeyi güneydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/sa), Doğu Karadeniz'de doğu ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, Batı Karadeniz'in kuzeyinde gece 3,0m. Görüş: İyi, pus anında orta.

MARMARA
Hava Durumu: Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde yer yer sisli, gece yağmurlu Rüzgâr: Doğu ve güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) akşam saatlerinden sonra güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi, sis anında zayıf.

EGE
Hava Durumu: Parçalı bulutlu, gece yağmurlu Rüzgâr: Kuzey Ege'de güney ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), öğle saatlerinden sonra 5 ila 7 (40-60 km/sa), Güney Ege'de güney ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), akşam saatlerinden sonra 5 ila 7 (40-60 km/sa), kuvvetinde Dalga: 1,0 ila 2,0m, zamanla 2,0 ile 3,0m Görüş: İyi.

AKDENİZ
Hava Durumu: Az bulutlu, doğusu öğle parçalı bulutlu Rüzgâr: Batı ve güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi.

VAN GÖLÜ
Hava Durumu: Az bulutlu, gece ve sabah saatlerinde yer yer sisli, Rüzgâr: Batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 0,7m, Görüş: İyi, sis anında zayıf.

Yorumlar