İstanbul'a kar yağışı ne zaman geliyor?

İstanbul'da kar yağışı ne zaman etkili olacak, kar yağışı bekleniyor mu? Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün beş günlük haritalı hava durumuna göre İstanbul'a bu hafta kar yağışı beklenmiyor.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'a kar yağışı ne zaman geliyor?

İstanbul'a kar yağışı ne zaman geliyor ya da İstanbul'a yakın zamanda kar yağışı bekleniyor mu? 

Karadeniz ve Akdeniz ikliminin hakim olduğu Marmara Bölgesi'ndeki kararsız hava durumu vatandaşları sık sık sürprizlerle karşılaştırıyor. Ani şekilde bastıran yağmurlar, fırtınalar ve kuvvetli yağışlar nedeniyle vatandaş çoğu kez hazırlıksız yakalanıyor. Ani hava olaylarına hazırlıksız yakalanmak istemeyen vatandaşlar İstanbul'a kar yağışının ne zaman başlayacağını merak ediyor.

Peki, İstanbul'a kar yağışı ne zaman başlıyor?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Batı Karadeniz ile Kocaeli, Sakarya, Bilecik, İstanbul'un kuzey ve doğu kesimleri, İzmir, Balıkesir, Çankırı, Samsun, Hatay, Osmaniye, Gaziantep, Kilis, Siirt, Şırnak, Van, Hakkari ve Şanlıurfa'nın güney kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve Çankırı'nın yüksekleri ile Hakkari ve Van çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

Meteorolojik verilere göre İstanbul ve çevresinde bu hafta boyunca kar yağışı beklenmiyor. 

HARİTALI HAVA DURUMU

İşte Türkiye geneli 5 günlük haritalı hava durumu:

Yorumlar