İstanbul'a fırtına uyarısı

Meteoroloji İstanbulluları fırtınaya karşı uyardı.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'a fırtına uyarısı

İstanbul genelinde etkili olan fırtına zaman zaman şiddetini arttırdı. Etkili olan fırtına nedeniyle deniz ulaşımında aksamalar meydana geldi. İstanbul’da şiddetli yağmurun akşam saatlerine kadar etkili olacağı belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda ise kent genelinde etkili olan fırtınanın etkisini artırarak devam etmesi beklendiği belirtilmişti.

CNN Türk Meteoroloji Editörü Bünyamin Sürmeli canlı yayında uyarılarda yaptı.

Sürmeli şunları söyledi:
"Ege kıyılarında aşırı yağış bugün de yarın da devam edecek. Ama yağışın miktarının en fazla olduğu bugün. Ağırlıkta bugün, arkasından kısmen zayıflıyor ama devam ediyor, arkasından Pazar günü yağışların büyük çoğunluğu kesilmiş olacak. 

Bugün için uyarı vereceğimiz merkezler; İstanbul, Tekirdağ, Balıkesir, Bursa, Yalova, Bilecik, Kocaeli çevreleri içerisinde.

İstanbul'da şu saat itibariyle, 14.00'ten itibaren; 15.00 - 16.00 - 17.00 - 18.00'ya kadar hatta 19.00'a kadar uzanacak şekilde parti parti ağır kuvvetli sağanaklar var. Hemen önümüzdeki bir saat içerisinden bahsediyoruz. Su baskınlarına dikkat. 

Kuvvetli bir yağış aldık, bunun üzerine yenisi eklenecek şu anda. Benzer saatlerde Balıkesir, Bursa çevrelerinde de var. Ve bazı hat üzerinde bulunan; Marmara'nın batısından yağış bandı olduğu gibi başlıyor. Geçtiği bant üzerinde yağış bırakıyor. İstanbul'u, Balıkesir'i de Yalova'yı da kapsıyor. Yağışın çok kuvvetli olduğu saatler 2 - 2.5 saat. Başlangıç ve bitişi 5 - 6 saati kapsıyor."

Doğuda da dondurucu soğuk var. Batıda ılık hava, fırtına, aşırı yağış, sel riski beraberinde geliyor. İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'ya baktığımızda hiç hareket yok.

Yorumlar