26 Kasım 2019 İzmir, Aydın, Muğla hava durumu

26 Kasım 2019 İzmir, Aydın, Muğla hava durumu, vatandaşlar tarafından en çok aranan konular arasında yer alıyor. Peki, bugün İzmir'de hava durumu nasıl olacak?

Google Haberlere Abone ol
26 Kasım 2019 İzmir, Aydın, Muğla hava durumu

26 Kasım 2019 İzmir, Aydın, Muğla hava durumu, İzmir'de ikamet eden veya İzmir'e seyahat planlayan vatandaşlar tarafından en çok aranan konular arasında yer alıyor. Peki, bugün İzmir'de hava durumu nasıl olacak?

İZMİR'DE HAVA DURUMU

İzmir'de bugün havanın genel olarak parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların İzmir'in yanı sıra Aydın ve Manisa il genelinde kuvvetli (21-50 kg/m²) ve İzmir güneybatı ilçeleri (Çeşme, Urla, Seferihisar, Menderes ve Selçuk) ile Aydın’ın kıyı ilçelerinde (Kuşadası, Didim ve Söke) çok kuvvetli (51-75 kg/m²) olacağı tahmin ediliyor.

İzmir'de hava sıcaklığının yaklaşık 3 ila 5 derece azalması bekleniyor. 

RÜZGAR: Güney ve doğu yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

Meteoroloji genel müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre bölge genelinde devam eden sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların İzmir, Aydın ve Manisa il genelinde kuvvetli olarak hissedilmesinin beklendiğini duyurdu. 

Öte yandan Meteoroloji'den yapılan açıklamada İzmir güneybatı ilçeleri (Çeşme, Urla, Seferihisar, Menderes ve Selçuk) ile Aydın’ın kıyı ilçelerinde (Kuşadası, Didim ve Söke) çok kuvvetli (51-75 kg/m²) olacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, fırtına, yerel dolu yağışı ile kıyı kesimlerinde hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları uyararak tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.

25 Kasım 2019 İzmir hava durumu şu şekilde: Bölge genelinde (İzmir, Aydın, Manisa, Çanakkale ve Balıkesir) devam eden güney yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtınanın iç kesimlerde (60-80 km/sa), kıyı kesimlerde yer yer kuvvetli fırtına (80-100 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Yorumlar