22 Kasım hava durumu - Sıcaklıklar 4 derece düşecek

Çanakkale ve İzmir çevreleri için sağanak yağış uyarısında bulunana Meteoroloji, vatandaşları sel ve taşkınlara karşı uyardı. Meteorolojinin tahminlerine göre, batıda hava sıcaklıklarının 2 ile 4 derece düşmesi bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol
22 Kasım hava durumu - Sıcaklıklar 4 derece düşecek

Ülkenin kuzey, iç ve batı kesimleri için parçalı ve yer yer çok bulutlu hava tahminlerinde bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara, Kıyı Ege ile Manisa, Uşak, Denizli, Antalya ve Burdur çevreleri için ise sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak uyarısında bulundu. Öte yandan Meteoroloji verilerine göre, Yağışların; Kıyı Ege, Edirne ve Çanakkale çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Karadeniz’in iç kesimleri ve İç Anadolu'da yer yer pus hadisesi bekleniyor.

SICAKLIKLAR 4 DERECE BİRDEN DÜŞECEK

Meteoroloji tarafından derlenen hava durumuna göre,  batı bölgelerinde hava sıcaklığının 2 ila 4 derece düşmesi bekleniyor.

Öte yandan diğer bölgelerde hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacak.

Yurt genelinde hava sıcaklığının mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Kıyı Ege, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteorolojinin verilerine göre, bu sabah saatlerinden itibaren Kıyı Ege'de görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, İzmir'in batı (Çeşme, Karaburun, Urla, Menderes, Seferihisar, Torbalı, Selçuk),Aydın'ın kıyı (Söke, Kuşadası, Didim) ve Muğla'nın batı (Datça, Bodrum, Milas ve Marmaris) ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve küçük çaplı dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Yine son değerlendirmelere göre; bu sabah saatlerinden itibaren Ege'de görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Çanakkale'nin batı ilçelerinde (Gökçeada, Bozcaada, Ezine ve Ayvacık) kuvvetli (30-60 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İLLERE GÖRE HAVA DURUMU

İSTANBUL °C, 18°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak yağışlı

ANKARA °C, 14°C

Parçalı ve az bulutlu

İZMİR °C, 17°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinden itibaren sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; , Karaburun, Urla, Menderes, Seferihisar, Torbalı ve Selçuk ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ANTALYA °C, 20°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

ZONGULDAK °C, 15°C

Parçalı ve az bulutlu

TRABZON °C, 16°C

Parçalı ve az bulutlu

ERZURUM °C, 7°C

Az bulutlu ve açık

DİYARBAKIR °C, 16°C

Az bulutlu ve açık

Yorumlar