Hatip Güney ve Aya Ahmet Süleyman kimdir?

MİT uzun süredir Irak'ın kuzeyinde nokta atışlarıyla terör örgütünün üst düzey isimlerini öldürüyordu; şimdi ise Mahmur Kampı'ndaki iki teröristi paketleyerek Türkiye'ye getirdi.

Google Haberlere Abone ol
MİT bu kez nokta atışı yerine paketleme yaptı

MİT'in Irak'ın kuzeyindeki Mahmur Kampı'na yönelik operasyonu sonucu PKK/KCK'lı teröristler Hatip Güney ve Aya Ahmet Süleyman Türkiye'ye getirildi.

MİT'in Kuzey Irak'ta PKK'nın en önemli üslenme merkezlerinden birisi olan Mahmur Kampı'na düzenlediği operasyonda Şahan/Cihan kad adlı Hatip Güney ile Suriye uyruklu Tekoşin Kamışlı/Civan kod adlı Aya Ahmet Süleyman Türkiye'ye getirildi. 

PKK/KCK'nın kırsal kadrosuna katılmak üzere Eylül 2019'da illegal yoldan Van'ın Başkale ilçesi üzerinden İran'a geçen Hatip Güney'in, buradan Irak'a geçerek eğitim aldığı belirlendi.

Daha sonra Mahmur Kampı'na gönderilen Güney'in, ideolojik ve silahlı eğitimin ardından sözde tim komutanı olarak faaliyet yürüttüğü tespit edildi.

Terörist Aya Ahmet Süleyman'ın ise PKK/KCK-PYD/YPG-YPJ yapılanmasına 2015'te katıldığı, Suriye'den 2017'de Irak'a geçip Gara'da eğitim aldığı, Avaşin-Basyan bölgesinde faaliyet yürüttüğü, ardından 2018'de Mahmur Kampı'na geçtiği belirlendi.

HATİP GÜNEY KİMDİR?

MİT tarafından Irak'ın kuzeyindeki kamplardan paketlenerek Türkiye'ye getirilen Hatip Güney ve Aya Ahmet Süleyman kimdir?

Hatip Güne, PKK'nın kırsal kadrosunda katılmak üzere Eylül 2019'da yasa dışı yollardan Van'ın Başkale ilçesinedn terör örgütüne katılmak üzere İran'a gitti. Buradan Irak'a geçerek örgüt tarafından terör eylemlerine hazırlandı. Daha sonra Mahmur Kampına gönderildi. Burada örgütün "tim komutanı" görevine getirildi.

AYA AHMET SÜLEYMAN KİMDİR?

Terör örgütü üyelerinden Aya Ahmet Süleyman ise PKK'ya 2015 yılında katılım sağlamış. Örgütün Suriye'deki kolu aracılığıyla Irak'a geçmiş, Gara'da kamplarda örgütsel eğitimler almış.

Aya Ahmet Süleyman 2018 yılında ise Mahmur Kampına gönderilmiş.


 

Yorumlar