Hatice Kübra Tongar kimdir, eşi kim, ne iş yapıyor?

Hatice Kübra Tongar kimdir, eşi kim, ne iş yapıyor, kaç yaşında gibisinden sorular; Aile danışmanlığı konusunda yaptığı yorumlarla öne çıkan isimler arasında yer alan yazar için soruluyor. Çocuk eğitimi alanında birçok kitabı bulunan ünlü yazarın biyografisi şöyle:

Google Haberlere Abone ol
Hatice Kübra Tongar kimdir, eşi kim, ne iş yapıyor

Hatice Kübra Tongar kimdir, eşi kim, ne iş yapıyor, uzmanlık alanı nedir soruları son günlerde Tongar'ın yorumları vesilesiyle gündem oldu. 

Tongar son olarak TRT 1 ekranlarında yayınlanan Acemi Anneler Stüdyo programına konuk olarak önemli açıklamalarda bulundu. Peki, Hatice Kübra Tongar kimdir? İşte kısa biyografisi: 

Hatice Kübra Tongar 15 Kasım 1984 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta, lise ve üniversite eğitimini İstanbul'da tamamladı.

Bir dönemlerin meşhur imam hatip liselerinden olan Kadıköy İmam Hatip Lisesi'nde başladığı orta öğretimini başörtüsü engeli nedeniyle tamamlayamadı. Ancak açık liseden aynı liseden mezun oldu. 

Lisans eğitimlerini Sosyoloji ve Çocuk Gelişimi alanlarında yapan Tongar, Bezm-i Âlem Vakıf Üniversitesi’nde Aile Danışmanlığı teorik, pratik ve süpervizyon eğitimini okul ikincisi olarak tamamlayarak ‘Aile Danışmanı’ unvanını aldı. Arel Üniversitesi’nde Psikoloji (Yüksek Onur Derecesi), Üsküdar Üniversitesi’nde Çocuk Gelişimi (Yüksek Onur Derecesi) alanında yüksek lisans yaptı. Deneyimsel Oyun Terapisi, Theraplay Oyun Terapisi, Projektif Çocuk Testleri, Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi gibi pek çok terapistlik eğitimi aldı.

Yazı yazmak, ilkokul yıllarında başlayan kompozisyonlarla birlikte hep hayatında oldu. Makaleleri çeşitli dergilerde yayımlandı. Milat gazetesinde haftalık köşe yazarlığı yaptı. Çocuğa dair birçok projenin metin yazarlığını yürüttü. Türkiye’nin ilk interaktif çocuk CD projesi olan ‘Muallim Çocuk’un metinlerini yazdı. Ulusal radyo ve televizyon kanallarında pek çok çocuk eğitimi programı hazırlayıp sundu.

Bağırmayan Anneler kitabı yüz binlerce annenin başucu eseri oldu. Yayımlandığı ilk iki yıl ‘Türkiye’nin en çok okunan çocuk eğitim kitabı’ unvanını aldı.

Anadolu Üniversitesi Sosyoloji bölümünü onur derecesi ile bitirdikten sonra Arel Üniversitesi Psikoloji alanında Yüksek Lisansını tamamladı.  Lisans eğitimi sırasında uzman eğitimcilerden çocuk gelişimi ve eğitimi konusunda dersler aldı. 

Hatice Kübra Tongar aldığı çocuk eğitimi ile ilgili bilgileri anneler ile paylaşmak üzere bir internet sitesi kurdu ve sitede her gün binlerce anne ile buluştu. 

Yazı yazmak onun için oldukça önemliydi. Makaleleri birçok dergi de yayınlandı. Türkiye’nin ilk interaktif çocuk CD projesinin metinlerini hazırladı.

Anne ve çocuk gelişimi ve eğitimi altında birçok kitap yazan üretken yazar ulusal radyo ve tv kanallarında çocuk eğitimi programı hazırlayıp sundu.

Moral FM radyosunda kurumsal metin yazarlığı yapan Hatice Kübra Tongar bir anne ve anne adayının severek takip ettiği yazarlardandır. 

Hatice Kübra Tongar kimdir, eşi kim, ne iş yapıyor
Hatice Kübra Tongar kimdir, eşi kim, ne iş yapıyor

 

Evli olan Hatice Kübra Tongar'ın üç çocuğu bulunuyor. Çocukların isimleri ise şöyle:

Hatice Meva Tongar, İsmail Enes Tongar, Ahmet Eymen Tongar

Kısa sürede milyonlarca kişiye ulaşan ‘Bağırmayan Anneler’ sosyal medya hesabında annelerle buluşmaya devam eden Tongar, Türkiye’nin dört bir yanında seminerler veriyor. Ve her daim ‘eş’ ve ‘annelik’ rollerini layığıyla yerine getirme duasını sürdürüyor…

Çocuk gelişimi ve aile konularında önemli eserleri bulunan Hatice Kübra Tongar'ın kitaplarından bazıları şöyle:

Hatice Kübra Tongar kimdir?
Hatice Kübra Tongar'ın yazdığı çocuk kitaplarından bazıları:

 

İSMAİL TONGAR KİMDİR?

Hatice Kübra Tongar'ın eşi Yazar İsmail Tongar'dır.

İsmail Tongar İstanbul’da doğmuştur. Lisans eğitimini Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesinde Yönetim ve Organizasyonu bölümden tamamladı. Yazar sonrasında Gülgün Feyman, Bülent özveren Enver gibi Türkiye'nin yakından tanıdığı alanında uzman eğitimcilerden diksiyon, fonetik ve sahne sanatları eğitimleri almıştır.

Yazar 1993 yılından itibaren Türkiye'nin ilk kültürel radyosu olan Moral Fm çatısı altında çalışmış ve 7000 saatin üzerinde canlı yayın programları yapmıştır. İsmail Tongar hala Moral FM genel yayın yönetmenliğini sürdürmektedir. 


 

Yorumlar

Cemal AKTAN Merhabalar Efendim, Sizi TRT Müzikte Dinliyorum. Başarılar Dilerim. Sağlık Sıhhat Dolu Günler Sizlerin Olsun. Saygılarımla, Cemal AKTAN