Hatay, Uşak, Manisa ve Eskişehir'de koronavirüs alarmı

Koronavirüsü Çin'den dünyaya yayılırken Ortadoğu'da İran merkezli, Avrupa ise İtalya merkezli bir bölgesel salgın yaşanıyor. Gelen son dakika haberlerine göre, Türkiye'de dünyanın dört bir yanından gelen yolcular koronavirüsü şüphesiyle hastanelere akın ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Hatay, Uşak, Manisa ve Eskişehir'de virüs alarmı

Uşak'ta Tayland'dan dönen bir Türk vatandaşı koronavirüs şüphesiyle hastaneye başvurdu. Tüm hasta ve hasta yakınlarına maske ve eldiven dağıtıldı. Gerekli hazırlıkların tamamlanmasının ardından hastanın saat 13.00 sıralarında sevki yapıldı. Hasta ayakta, özel kıyafetli sağlık görevlileri eşliğinde ambulansla Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Hastanın Uşak'ta yapılacak kontrollerinin ardından Sağlık Bakanlığı yetkilileri gözetiminde Ankara'ya götürüldü.

HATAY'DA VİRÜS ŞÜPHESİ! 

Hatay’dan gelen son haberlere göre, Bangladeş uyruklu bir kişi, koronavirüs şüphesiyle gözlem altına alındı. Soyadı açıklanmayan Muhammed isimli bir Bangladeşli, yüksek ateş şikayeti nedeniyle Mustafa Kemal Üniversitesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde, karantinada tutuluyor. Alınan kan örnekleri Ankara’ya gönderilen Bangledeşlinin ülkesinden İran’a buradanda kara yoluyla Suriye’ye gittiği, rahatsızlanması üzerine Türkiye'ye getirildiği öğrenildi.

ESKİŞEHİR'DE CORONA VİRÜSÜ İDDİASI!

Eskişehir Şarhöyük aile sağlığı merkezinin corona virüs sebebiyle kapatıldığı iddia edildi. 

 Sağlık Sen Eskişehir Şube Başkanı Hüseyin Köksal, basında yer alan haberlerin doğru olmadığını belirtti. Şube Başkanı Hüseyin Köksal, şu bilgileri verdi: “Şarhöyük ASM’de aile hekimine kayıtlı İranlı bir aileye geçen hafta İran'dan bir ziyaretçe gelmiş. Bu durumu öğrenen aile hekimi kişiyi kontrol için ASM'ye davet etmiştir. Kişi ASM'ye gelmeyince halk sağlığı ekipleri kişiyi evinde ziyaret etmiştir. ASM kapatıldı söylemi gerçeği yansıtmamaktadır. İlimizde bugüne kadar corona virüsü görülmemiştir.'

Ayrıca Manisa'da rehber olan ve en son Çin'li bir grubu gezdirdiği öğrenilen bir kişi de corona virüsü şüphesiyle karantinaya alındı. Kontrolleri yapılan hastada herhangi bir bulguya rastlanmadı.

 

Yorumlar