Hastane İstanbul Korona nerede çekildi?

Hastane İstanbul Korona Belgeseli ilk bölümü ile ekranlara geldi. Koronavirüs salgınında yoğun bakım ünitesinde yaşanan olayları ekrana taşıyor. TRT Belgesel tarafından yapılan Belgesel 'Hastane İstanbul Korona' hangi hastanede çekildi izleyenler merak etti. İşte detaylar

Google Haberlere Abone ol

Hastane İstanbul Korona, koronavirüs döneminde yoğun bakımda yaşananları ekranlara taşıdı. İzleyiciler belgeselin İtanbul'da hangi hastanede, nerede çekildiğini merak etti. Hastane İstanbul Korona belgeseli nerede çekildi? İşte detaylar

Hastane İstanbul Korona belegeseli koronavirüs salgını döneminde yoğun bakım ünitelerinde yaşananları ekranlara taşıdı. Hastane İstanbul Korona, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi yoğun Bakım Ünitesinde çekilmiştir. Tamamen gerçek yaşananları izleyiciye aktarmaktadır. 

Yoğun bakımda sağlık çalışanlarının verdiği mücadeleyi vtanadaşlara göstermesi bakımından bu belgesel oldukça büyük öenm taşımaktadır. Yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedavisinde yoğun bakımda yaşananlar tüm gerçekliği ile görülme imkanı izleyiciye sunulmuştur.

Sağlık çalışanlarının, son dakikasını yaşayan hastaları hayata döndürme çabaları, onların değerini bilmek açısından da büyük öneme haiz.

Sağlık çalışanlarının verdiği kahramaca mücadelenin ekranlara yansıması halkı bilinçlendirmek açısından da çok değerli. 

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi yoğun bakım ünitesi Prof. Dr. Yalım Dikmen sorumluğundır.

Yalım Dikmen hastaların durumunu gözler önüne sererken, izleyicilere bir kez daha 'Evde Kal' çağrısında bulundu. Bu hale düşmemek için 'Evde Kal'ın çağrısında bulunan Dikmen hastaların çektiği nefes darlığını tüm çıplaklığı ile gözler önüne serdi. Hastaların solunum cihazına bağlı olduğu halde solunumda ne kadar zorluk çektiklerini izleyicilere gösterdi.

Yorumlar