Hasan Doğan kimdir, nerelidir?

Hasan Doğan kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır, asıl mesleği nedir, daha önce nerelerde çalıştı, şu andaki görevi nedir? İşte Hasan Doğan biyografisi veya özgeçmişi:

Google Haberlere Abone ol
Hasan Doğan kimdir, nerelidir?

Hasan Doğan kimdir, kaç yaşındadır, nerelidir, mesleği nedir, uzmanlık alanı veya ihtisas alanı nedir, daha önce hangi kurumlarda, hangi görevlerde bulundu, şu anki görevi nedir? İşte Hasan Doğan hakkında merak edilen bilgilerden bazıları ve Hasan Doğan biyografisi ile özgeçmişi:

Hasan Doğan kimdir, nerelidir?
Hasan Doğan

 

Hasan Doğan şu anda Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde görev yapmaktadır. Görevi ise Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü'dür.

43 yaşında olan Hasan Doğan, 5 Eylül 1977 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi. 

Aslen Ankara'nın Kızılcahamam ilçesine bağlı Yukarıçanlı köyündendir.

Hasan Doğan kimdir, nerelidir?
Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan 

 

Doğan, ilk, orta ve lise eğitimini Ankara'da tamamladı. 

Liseyi Ankara Tevfik İleri İmam Hatip Lisesinde bitirdi. 

Üniversite eğtimini ise yine memleketi Ankara'da, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde tamamladı.

Daha sonra Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesini de kazanarak buradan mezun oldu. 

Bu şekilde hem ilahiyatçı hem de hukukçu kimliğini kazanmış oldu.

Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Temel İslam Bilimleri alanında da yüksek lisans ve doktorasını tamamlayarak uzmanlık alanını belirlemiş oldu.

Öte yandan hukuk alanında da yine kendini geliştirerek Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde ise İş Hukuku dalında ikinci doktorasını bitirdi.

Üniversitelerarası Kurul kararıyla 2019 yılında doçentlik unvanını aldı.

Hasan Doğan kimdir, nerelidir?
Hasan Doğan

 

Hasan Doğan, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Türk İslam Hukuku dersi vermektedir.

Üniversite yıllarından itibaren çalışma hayatına atılan Hasan Doğan, sırasıyla yerel radyoculuk-televizyonculuk, fuar-kongre organizatörlüğü, yayıncılık ve öğretmenlik yaptı.

Çalıştığı bazı yayın kuruluşlarında yayın kurulu üyeliğinde bulundu.

Ankara İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneğinde Genel Sekreter olarak görev yaptı. Türkiye Yazarlar Birliği, Uluslararası Akademisyenler Derneği gibi sivil toplum kuruluşlarında üyelikleri bulunmaktadır.

HASAN DOĞAN'IN SİYASİ GÖREVLERİ

Hasan Doğan, siyasi yaşamına Fazilet Partisi Ankara İl Gençlik Komisyonunda başladı.

Ankara İl Gençlik Komisyonu Başkan Yardımcılığı görevi Fazilet Partisi’nin kapatılmasıyla sona erdi. Ak Parti’nin kuruluşu sonrasında Genel Merkez Gençlik Kolları Kurucu MKYK üyeliğine seçildi.

Ak Parti Genel Merkez Gençlik Kolları’nda medyadan sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Bu süreçte Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın miting ve törenlerinde organizasyon ekibinde görev aldı ve sunuculuğunu üstlendi. 3 Kasım 2002 seçimlerini AK Parti’nin kazanması ve 58.

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nin kurulmasıyla birlikte Başbakanlık Özel Kalem Müdürlüğünde Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri kadrosuyla görev aldı.

BAŞBAKAN ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVİNDE BULUNDU

Hasan Doğan, Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakan olması sonrasında Özel Kalem Müdür Yardımcılığı’na atandı ve bu görevi 2008 yılına kadar devam etti. Bu arada 2006-2007 yıllarında kısa dönem askerliğini Sarıkamış 9. Motorize Piyade Tugay Komutanlığı Topçu Taburu’nda tamamladı. 2008 yılında bir süre Londra’da dil eğitimi aldı. 20 Mayıs 2008 tarihinde Başbakan Özel Kalem Müdürlüğü görevine atandı. 2008-2014 yılları arasında Başbakan Başmüşaviri ve Özel Kalem Müdürü görevini yürüttü.

BÜYÜKELÇİ UNVANIYLA CUMHURBAŞKANLIĞI ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ’NE ATANDI

2 Eylül 2014 tarihinde Büyükelçi unvanıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürlüğüne atanmıştır.

Hasan Doğan evlidir.

Rümeysa Doğan ile evli olan Hasan Doğan'ın 3 çocuğu var.

İngilizce ve Arapça bilmektedir.

15 TEMMUZ KAHRAMANLARINDAN BİRİDİR

Türkiye'de askeri cuntaların halkın iradesine ve mevcut anayasal düzen başta olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti'ne yönelik yaptığı askeri darbe girişiminin baş kahramanlarından biri de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan olmuştu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, bir televizyon programında soruları cevaplarken, darbe girişimi gecesinde gösterilen kahramanlıklara örnekler verirken, 15 Temmuz 2016 gecesi her şeyini bırakarak demokrasi uğrunda canını seve seve feda etmek isteyen kahramanlardan biri olarak Cumhurbaşkanı'nın Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan'ı göstermişti.

O gece, Marmaris'te darbe girişiminin yapıldığı sırada ilk adımda helikoptere sığma konusunda sıkıntılar yaşanınca; Hasan Doğan, eşini ve çocuğunu orada bırakma fedakârlığını göstermişti

Yorumlar

Hülya keleşoğlu. Sayın Hasan doğan sizinle görüşmem lazım mümkünse.