Hande Macit kimdir, nerelidir, ailesi nereli, memleketi neresi?

"Astronot olmak istemiştim, hayalimde prenses olmak yoktu" diyen Hande Macit, Mersin'den Avrupa'ya kraliyet ailesine gelin olarak gitti. Macit, Almanya kraliyet ailesinin oğlu prens ile dünya evine girdi. Hande Macit kimdir, nerelidir, kaç yaşında, ailesi nereli?

Google Haberlere Abone ol
Hande Macit kimdir, nerelidir, ailesi nereli?

Hande Macit kimdir, Suphi Macit nereli, memleketi neresi? Türkiye'den Avrupa'ya prenses olarak giden ilk isimlerden biri oldu. Macit Meclenburg kraliyet ailesinin veliaht prensiyle evlendi. Peki, Hande Macit kimdir, nerelidir, kaç yaşında, ailesi nerelidir? Almanya'da kraliyet ailesine gelin gittiği için bütün dikkatleri üzerine çeken Hande Macit'in özel hayatı da merak ediliyor. Macit, verdiği bir demeçte, "Astronok olmak istemiştim, hayalimde prenses olmak yoktu" dedi.

Macit'in Türkiye'den Almanya'ya uzanan hayatının dönüm noktası Prens Alexander ile tanışması oldu. Aynı zamanda İngiltere Kralı Charles'ın da akrabası olan Prens Alexander ile evlenen Hande Macit hem Avrupa'daki gurbetçiler hem de Türkiye kamuoyunda gündem oldu.

Sosyal medya Mersinli Hande Macit'in Hollanda'da tanışıp evlendiği Mecklenburg Veliaht Prensi Georg Alexander ile birlikteliğini konuşuyor. Arkadaş eğlencesinde tanıştığı sırada Alexander'ın kim olduğundan haberi olmayan Macit, yıllar sonra Veliaht Prens ile evlenerek Almanya'da "düşes" unvanını aldı. Macit'in ulaştığı bu mutlu sona giden süreçteki detaylar dikkat çekti.

Hande Macit kimdir, nerelidir, kaç yaşında, ailesi nereli?
Hande Macit 

 

Hayata gözlerini Mersin'de açan Hande Macit, bundan 12 yıl önce kaderini belirleyecek bir karara imza attı ve üniversite öğrenimi için Hollanda'ya gitti. Rotterdam kentinde eğitim alan Macit, geçtiğimiz yıllarda bir arkadaş eğlencesine katıldı. Macit'in burada tanıştığı kişi ileride hayat arkadaşı olacaktı.

Almanya Mecklenburg Veliaht Prensi Georg Alexander ve Mersinli Hande Macit bu eğlencede başlattıkları ilişkiyi ilerletti. İkili geçtiğimiz günlerde dünya evine girdi.

ALMANYA'DA DÜŞES (PRENSES) OLDU

Veliaht prens ile hayatını birleştiren Hande Macit, böylece Mecklenburg Düklüğünde "düşes" unvanı aldı.

Bu birliktelik sosyal medyada da ilgi odağı haline geldi.

HER ŞEY "SON ANDA" OLDU!

Macit, son anda katıldığı arkadaş eğlencesinde tanıştığı veliaht prensle hikayesini Sabah'a anlatırken çok mutlu olduğunu söyledi.

Eğlencede başlayan sohbetin telefon iletişimiyle devam ettiğini dile getiren Macit, Alexander ile iş birlikteliği yaptıklarını anlattı.

Hande Macit kimdir, nerelidir, kaç yaşında, ailesi nereli?
Hande Macit

 

Macit "Hayatımda çok büyük bir değişim olmadı" diyor ve "Türkiye'nin tarihini etkileyen bir olayda yer aldığım için ve Alexander ile evlendiğim için çok mutluyum" sözleriyle coşkusunu paylaşıyor.

YANIMA GELDİ SELAM VERDİ"

Sabah'a konuşan Hande Macit yaşadıklarını şöyle anlatıyor: "2019'da bir arkadaş eğlencesine katıldım. Alexander'i de tanımıyordum. İrlanda'da yaşıyormuş ve kardeşini ziyarete gelmiş. Eğlencede yanıma geldi, selam vererek konuşmaya başladı. Sohbet sonrası telefon numaramı aldı. Bir hafta sonra Almanya'dan Hollanda'ya geldi, sohbetimiz ilerledi, ziyaretler arttı. Alexander'in veliaht prens olduğunu tanışmalarından iki hafta sonra öğrendim. Alexander, korona sürecinde Rotterdam'a taşındı. Ben eğitime odaklanmıştım. Sonra bir işe girdim, ardından abim ile butik yoğurt üretimine başladık. Sonra bize Alexander da ortak oldu. Hollanda'ya gelmek isteyen Türk şirketlerine danışmanlık hizmeti de veriyordum"

Hande Macit kimdir, nerelidir, kaç yaşında, ailesi nereli?
Hande Macit kimdir, nerelidir, kaç yaşında, ailesi nereli?

 

Veliaht Prens Georg Alexander tanışmalarını şöyle anlatıyor: "O anı kaçırma şansım olamazdı. O an sanki benim için hayat durdu. Onunla tanışmam ve konuşmam gerektiğini düşündüm. Hande'yi görene kadar ilk görüşte aşka inanmazdım. Hande benim için dünyanın en güzel kızı. Hande ile tanışmadan önce Türkler ve Türk kültürünü bilmiyordum. Hande sayesinde bilgi sahibi oldum. Hande ile Tarsus'a gittim ve çok beğendim. Türkiye'nin her noktası tarih. Türk yemeklerine bayıldım. Hande'yi ailem de çok sevdi. Hanedanlığın parçası olduğumdan ileride Macklenburg'a taşınacağız" diye konuştu.

Hande Macit kimdir, nerelidir, kaç yaşında, ailesi nereli?
Hande Macit kimdir, nerelidir, kaç yaşında, ailesi nereli?

 

108 YIL SONRA İLK DÜĞÜN

Bu dükalık için 108 yıl sonra ilk düğün olmuş. Alexander, "Uzun yıllar sonra dükalığımızda böyle bir düğün olması çok heyecan verici" dedi. Çiftin düğünü Neustrelitz'de gerçekleşecek. Düğüne, çok ünlü isimler katılacak.

17 EYLÜL'DE DÜĞÜN YAPILDI

newmyroyals'in internet sitesinde ise çiftin 17 Eylül 2022'deki düğünleri için şu bilgi veriliyor: Mecklenburglu Prens Georg Alexander, Mecklenburgische Seenplatte'deki Neustrelitz kasaba kilisesinde düzenlenen dini bir düğün töreniyle Hande Macit ile evlendi. Çift, 17 Haziran 2022'de Mecklenburg-Batı Pomeranya'daki Mirow Sarayı'nın büyük salonunda bir nikah töreniyle evlendi. Prens Alexander ve Prenses Hande, Rotterdam'da yaşıyor.

Hande Macit kimdir, Suphi Macit nerelidir, kaç yaşında, ailesi nereli?
Suphi Macit, Hande Macit'in Mersin'de ikamet eden babasıdır. Babası, düğün salonuna girişte kızını yalnız bırakmadı.

 

"HAYALİMDE ASTRONOT OLMAK VARDI, PRENSES OLMAK YOKTU" 

Macit, düğün sonrası verdiği röportajda, Prens ile olan evlilik ve tanışma sürecini "Eğlencede, Alexander'la göz göze geldik. Çok etkilendim ancak utandığım için konuşamamıştım. Sonra Alexander yanıma geldi. Sohbetimiz başlayınca kendisine aşık oldum. Prens olduğunu tanıştıktan 2 hafta sonra öğrendim ve çok şaşırdım. Ailemle paylaşıp fikirlerini aldım” şeklinde anlattı.

Takvim gazetesine konuşan Macit, “Evlenme teklifini Rotterdam'da aldım. Yüzüğü kendisi tasarladığı için görmüştüm. O yüzden teklif sürpriz olmadı” diyen Macit “Hep astronot olmayı istemiştim. Prenses olmak gibi bir hayalim yoktu” dedi.

"Alexander'ın ilesi beni oldukça sıcak karşıladı. Katıldıkları ve düzenledikleri etkinlikler bizlerden tamamen farklı ancak bunu garipsemedim" diyen Macit, Prens'in Türk yemeklerine bayıldığını; kebap, tantuni ve künefenin en çok sevdiği lezzetler arasında yer aldığını anlattı. Türk Düşes, ülkesinden gelen tepkilerden dolayı çok mutlu olduğunu da dile getirdi.

"Nişandan sonra eşimle Türkiye'ye tatile geldik. Alexander, Çukurova'nın sıcağı karşısında çok şaşırdı. Birlikte Boğsak Koyu'na gittik. Çocukluğumdan beri gittiğim o yer Alexander'ın da favorisi oldu" diyen Macit, Prens'in Türkiye ziyaretinde en çok şaşırdığı şeyin, insanların birbirlerini tanımasalar bile birbirlerine yardım etmeleri olduğunu aktardı.

12 yıl önce üniversite eğitimi için Hollanda'ya giden ve Rotterdam kentinde eğitim alan Macit, bir barda Almanya’nın Mecklenburg-Vorpommern Dukalığı’nın Veliaht Prensi Georg Alexander ile tanıştı. Almanya Mecklenburg Veliaht Prensi Georg Alexander ve Mersinli Hande Macit bu eğlencede başlattıkları ilişkiyi ilerletti. İkili geçtiğimiz günlerde dünyaevine girdi.

Veliaht Prens ile hayatını birleştiren Hande Macit, böylece Mecklenburg Düklüğünde 'düşes' unvanı aldı.


 

Yorumlar