Hande Erçel sınırları aştı, İran sinemasında rol alacak

Halka ve Azize dizileriyle son dönemlerde isminden sık sık söz ettiren Hande Erçel sınırları aşan ünüyle yabancı yapımlarda yer almaya başladı.

Google Haberlere Abone ol
Hande Erçel sınırları aştı, İran sinemasında rol alacak

Türkiye'de Halka ve Azize gibi ünlü dizilerle adından sıkça söz ettiren Hande Erçel'in ünü sınırları aştı. Erçel, İran yapımı Mevlana konulu filmde rol alacak. 

İntercinema.com isimli sitenin haberine göre Mevlana Celaleddin-i Rumi'ye farklı bir senaryoyla beyaz perdeye taşıyan Türkiye - İran ortak yapımı yeni bir film yakında sinemalarda olacak. Mest-i Aşk adını alan film konusu kadar kadrosuyla da şimdiden merak konusu oldu.

İran sinemasının dünyaca ünlü ismi Hassan Fathi'nin yönetmenliğini üstlendiği ve senaryosunu Hassan Fathi ile birlikte Farhad Tohidi'nin kaleme aldığı filmde Türk oyuncular Hande Erçel, İbrahim Çelikkol, Bensu Soral, Boran Kuzum, Selma Ergeç ve Burak Tozkoparan; İranlı oyuncular Parsa Pirouzfar ve Shahab Hosseini rol alacaklar.

Hande Erçel sınırları aştı, İran sinemasında rol alacak

Filmde güzel oyuncu Hande Erçel Mevlana'nın üvey kızı Kimya Hatun; İbrahim Çelikkol İskender; Boran Kuzum Alaeddin; Burak Tozkkoparan Sultan Veled; Selma Ergeç Kerra Hatun; Bensu Soral Meryem; Parsa Pirouzfar Mevlana ve Shahab Hosseini ise Şems karakterini canlandıracak. 

Kimya Hatun 18 yaşındadır ve çocuk yaşta annesiz ve babasız kaldığından Mevlana ve Kerra Hatun tarafından evlat edinilmiştir. Mevlana'nın öğretisine gönül vermiş, maneviyat yönünden güçlü bir kadındır. Mevlana hayatta en çok sevdiği iki kişiyi bir araya getirmek ister. Kimya Hatun sorgusuz sualsiz Şems ile evlenmeyi kabul eder. Şems'i tanıdıkça gönlünün büyüklüğünü, maneviyatının ne kadar yüksek olduğunu ve birçok delikanlıdan daha cesur yapısını tanıdıkça aşkı daha da büyür. Güzeller güzeli Kimya, Şems ile evlenir fakat evliliklerinin ardından kısa bir süre sonra vefat eder.

Çekimleri geçtiğimiz ay başlayan Mest-i Aşk filminin 2020 yılı içerisinde vizyonda olması bekleniyor.

Yorumlar